Het weer: Regen in de middag en avond

|   Laatste wijziging

Thomas à Kempisstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdagochtend is de nachtelijke regen weggetrokken. Het kan gemakkelijk nevelig of mistig worden in Zwolle en omgeving. Het zicht knapt spoedig op doordat er wat wind opsteekt vanuit het zuidwesten.

We zitten even in niemandsland tussen de storingen in. Met een beetje geluk popt de zon zelfs op tussen de wolken, wat de afgelopen dagen niet gebeurde. ‘s Middags neemt de bewolking echter weer toe vanuit het westen. Een nieuw front trekt in de tweede helft van de middag en in de avond met buiige regen over Zwolle. Het komt vanaf de Atlantische Oceaan, waarvandaan tot en met Kerst telkens regengebieden koers zetten richting onze omgeving. Witte kerstdagen zitten er niet in.

De temperatuur valt iets minder hoog uit dan dinsdag, toen ’s nachts een maximum van maar liefst 11 °Celsius werd gemeten in Zwolle. Woensdag is ongeveer 8 °Celsius de maximumtemperatuur, wat nog steeds zacht is te noemen voor de tijd van het jaar.

Donderdag regent het waarschijnlijk in de ochtend en avond. Daar tussenin zit een droog intermezzo met enige zonneschijn. Ook vrijdag tekent zo’n neerslagschema zich af. De temperatuur overdag is beide dagen 8 tot 10 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)