Het weer: Somber, nat en winderig

Van Karnebeekstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag heeft Zwolle te maken met een frontensysteem uit het westen. Daardoor is het een groot deel van de dag zwaar bewolkt. Van tijd tot tijd valt er regen of motregen. In de ochtend maken we kans op een droge periode, die ‘s middag weer wordt opgevolgd door regen. Een doorbraak van de zon is onwaarschijnlijk.

Het frontensysteem wordt door een depressie bij Ierland onze kant op gestuurd. Dat gaat met een stevige wind. Kracht 4 staat er uit het zuidwesten tot zuiden en die wind blijft ook in de avond staan. Regelrecht herfstachtig weer, ook qua temperatuur, die schommelt bij 8 à 9 graden. In de nacht naar donderdag stijgt het kwik naar circa 10 graden. ‘s Nachts komen vanuit het zuidwesten buien op, mogelijk dat een of meer over de stad trekken.

Donderdag hebben we een meer open weertype, de zon krijgt wat ruimte tussen de wolken. De zuidwestenwind is nog steeds stevig. Buien scharrelen over het land, vooral in de eerste helft van de dag. De maximumtemperatuur is ongeveer 9 graden.

Vrijdag koerst een nieuwe regenstoring vanaf de oceaan op ons af. En ook in het weekend is het een komen een gaan van regengebieden. Er zit flinke vaart in zodat je de mazzel kunt hebben dat je tijdens de jaarwisseling tussen de regen in zit, en het even droog blijft. Maar die timing is nu nog onduidelijk. Het belooft wel een zeer zacht oudjaar te worden, met een temperatuur in Zwolle van misschien wel 13 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)