Het weer in het oudejaarsweekend: Zeer zacht met veel wind en regen

Foto van auteur

Aalvangersweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdag eindigt het jaar 2022 grijs en kletsnat. Regengebieden trekken vanuit het zuidwesten over, waar ook zeer zachte lucht vandaan komt. Onder de wolken en in de regen is het overdag 14, misschien wel 15 graden in Zwolle. De wind is overdag fors: een volle kracht 4, waardoor het minder opvalt dat het zo zacht is.

Die stevige en vlagerige wind staat er ook tijdens de jaarwisseling. Vuurpijlen kunnen hierdoor enorm afzwaaien. Diverse weermodellen berekenen dat de regen in Zwolle in de tweede helft van oudejaarsavond tijdelijk stopt. Met enige mazzel tot twaalf uur. Kurkdroog weer kan zeker niet worden gegarandeerd, omdat uit het dikke wolkenpakket nog verdwaalde druppeltjes motregen kunnen vallen. Na middernacht neemt de kans op neerslag weer toe. Ook dan waait het nog stevig.

Zondagochtend vroeg passeert een nieuwe wolkenzone met regen. In de loop van de ochtend is deze voorbij en dan neemt ook de zuidwestenwind gestaag af. De bewolking wordt dunner zodat de zon zich op nieuwjaarsdag kan vertonen, al is het maar kort. De temperatuur begint ‘s middags aan een langzame daling naar ongeveer 10 graden in het begin van de avond. Dan gaat het opnieuw regenen.

Ook in de nacht naar maandag is het behoorlijk nat. Maandagmiddag wordt het droog. De bewolking is minder dik zodat Zwolle wellicht een glimp van de zon ziet. Overdag is de temperatuur ongeveer 8 graden, bij een zwakke westelijke wind.

In de nacht naar dinsdag dipt het kwik naar circa 3 graden. Dinsdag overdag is het een graad of 6, wat het langjarige gemiddelde is voor begin januari. Later in de week komt Zwolle vermoedelijk in de buurt van 9 graden uit. Het is dan wisselvallig.

Dank voor uw belangstelling voor het weerbericht op Weblog Zwolle. Wij wensen u voorspoed, geluk en veel mooi weer in het jaar 2023.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)