Het weer: Twee bakken regen en veel wind

Vermeerstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag krijgt Zwolle tweemaal een bak regen over zich heen. De eerste in de ochtend, de tweede in de avond. De verwachte totaalhoeveelheid neerslag is zo’n 20 liter per vierkante meter en dat is niet mis. Door alle regen valt het nauwelijks op dat het maar liefst 12 graden is.

Actieve oceaanstoringen aangestuurd door een depressie ten westen van Schotland liggen strak op koers naar onze omgeving. We krijgen de volle laag, niet alleen wat regenwater betreft, ook de wind doet een heel etmaal flink mee. Een volle windkracht 4 uit het zuidwesten, in het buitengebied van Zwolle mogelijk kracht 5 à 6. Daar bovenop windvlagen tot circa 65 kilometer per uur. Tegen de middag wordt een tijdelijke regenstop berekend voor Zwolle, met dunnere bewolking. En misschien een knipoog van de zon. In de middag kan het onder dikke bewolking weer nat worden, gevolgd door serieuze regenval in de avond.

In de nacht naar vrijdag zijn de twee regenzones voorbij. Opklaringen verschijnen en de sterrenhemel is soms te zien boven de stad. Genoemde depressie trekt met de kern richting Zuid-Noorwegen. Zwolle ligt vrijdagnacht en vrijdag overdag nog in het windveld van de depressie. Pas in de loop van de middag neemt de wind af. Hij komt dan uit het westen. Vrijdag maken we kans op opklaringen en overwegend droog weer. De temperatuur is ongeveer 9 graden.

In het weekend lijkt zaterdag een natte dag te worden. Zondag blijft het misschien wel droog. De temperatuur daalt richting 6 graden, wat het normale niveau is voor half januari.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)