Staartmees

|   Laatste wijziging

Staartmezen zijn zeer sociale dieren. Vooral buiten het broedseizoen leven deze pingpongbal-met-staart-vogels in kleine groepen. Dwarrelend door twijgen en bomen roepen ze voortdurend naar elkaar. Blijft een lid van de groep ergens hangen, dan wordt er gewacht tot de achterblijver weer bij is. Vooral bij ringonderzoek is dit opvallend: wordt één lid van de groep gevangen, dan wacht de rest van de groep tot de ‘ongelukkige’ weer losgelaten wordt, alvorens hun tocht te vervolgen. (info: Internet)



Ank Pot  www.bunnymom.web-log.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Staartmees”

  1. Bijzondere beestjes. Ik zie ze pas de laatste twee jaar regelmatig. Daarvoor kan ik me niet herinneren er ooit een gezien te hebben.

  2. Mooie foto en mooie info. Echt sociale beestjes dus.
    Maaruh, even tussendoor. De bronvermelding kan natuurlijk wel wat specifieker… :'(

  3. Mijn favoriete ‘wintervogeltje’. Echt geweldig om te zien als ze met zo’n hele groep heen en weer fladderen tussen de struiken/bomen hier voor de deur.

  4. Echt geweldig schattige wolleballetjes 😀
    Bij m’n ouders zitten vaak ook heel wat van die leuke diertjes in de tuin. Ik sluit me aan bij het commentaar van Wilbert. Alleen staat mij bij dat ze bij m’n ouders niet alleen in de winter zitten (of ik begrijp Wilbert verkeerd, ik ken ze niet als ‘wintervogeltje’)

  5. Hahaha ‘pingpongbal met staart’, leuke benaming.
    Grappig vogeltje lijkt me dat. Nooit in het echt gezien voor zover ik weet.

  6. Los van het feit dat het een leuke benaming is…. dat is wel ongeveer het formaat van de diertjes. Ik heb er ooit 1 vast mogen houden nadat hij een minder prettige ontmoeting met een ruit had gemaakt. Gelukkig kwam het diertje snel weer bij om zich bij de rest te voegen.

    Erg aandoenlijke dotjes. En leuke geluidjes maken ze ook. Erg vrolijk om een vrachtje van die beestjes bij elkaar te zien.

Reacties zijn gesloten.