Het weer: Vooral in de ochtend regen

Foto van auteur

Schuurmanstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdag heeft regen in petto, maar minder langdurig en intensief dan het waterballet op donderdag. Vrijdagochtend trekt vanuit het noordwesten een neerslaggebied over Zwolle. De wind blaast nog steeds een stevig partijtje mee: een volle kracht 4 uit het zuidwesten tot westen.

Plus windvlagen die even na de middag het sterkst zijn. Dan is de meeste regen voorbij, de bewolking wordt minder dik en de zon breekt met een beetje geluk door. Het kwik in de Zwolse thermometers vertoont weinig beweging, het is 8 à 9 graden. In de middag begint de wind heel langzaam af te nemen. ‘s Avonds krijgen we misschien een schampschot mee van een storing met regen die over het noorden trekt. Die is in de nacht voorbij, de kans op droog weer in Zwolle is dan het grootst.

Intussen is de volgende actieve storing alweer onderweg. Vanuit het zuidwesten gaat deze de stad zaterdag bewateren. Dat begint al in de ochtend. Uit dikke bewolking valt regen en dat gaat door tot de avond. De zuidwestenwind neemt gestaag toe naar kracht 4 tot 5 zaterdagmiddag.

Zondag ligt de temperatuur rond 6 graden, normaal voor de tijd van het jaar, maar kouder dan we de laatste dagen gewend zijn. Verwacht wordt een wisselende bewolking, waar enkele buitjes tussen kunnen zitten.

Na het weekend wordt het kouder. De temperatuur is 5 graden of minder overdag, met ‘s nachts kans op lichte vorst. Winterse buien zijn mogelijk. Een inval van de winter is dit niet. Het kwik gaat aan het eind van volgende week weer omhoog volgens de huidige weermodellen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)