Zwollenaar die drie jonge meisjes beschermde in Stadshagen krijgt taakstraf

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – Stijn L., een 20-jarige Zwollenaar, is donderdag tot een taakstraf van zestig uur veroordeeld. Op 4 januari vorig jaar sloeg hij een man meerdere malen in zijn gezicht in winkelcentrum Stadshagen. De man had even tevoren drie jonge meisjes aangesproken en een elektrisch stepje gegeven. Toen de man met de meisjes naar zijn huis liep greep Stijn in.

Door het ingrijpen van Stijn L. konden de meisjes, die de man niet kenden, zich uit de voeten maken. Stijn kwam zelf in de problemen toen de man agressief werd nadat hij kenbaar maakte dat hij dacht dat de man een pedofiel was. L. deelde een aantal rake klappen uit waardoor de man zijn oogkas brak. De rechtbank achtte het met opzet zwaar lichamelijk letsel toebrengen niet bewezen. Wel was er volgens de rechters sprake van mishandeling met zwaar letsel tot gevolg.

Stijn L. kreeg daarom een werkstraf van zestig uur opgelegd waarvan dertig uur voorwaardelijk. Dit met een proeftijd van twee jaar. Als hij de taakstraf niet uitvoert volgt dertig dagen jeugddetentie.