Kleen en Van Dijk gaan naar VV Berkum

Foto van auteur

VV Berkum

Zwolle – Vierdedivisionist VV Berkum heeft zich voor het volgende seizoen 2023-2024 verzekerd van de diensten van Nick Kleen en Maxwell van Dijk. Kleen, die over enkele weken 23 jaar wordt, komt over van ONS Sneek en de 19-jarige Van Dijk speelt nu nog voor Go-Ahead Kampen.

Nick Kleen is een snelle buitenspeler, die in 2016 als jong talent bij ONS Sneek werd gescout door SC Cambuur. Bij de Leeuwarder profclub speelde hij in de jeugd en het beloftenteam, om in 2019 terug te keren bij ONS. Daarmee kwam hij uit in de 3e Divisie, de Hoofdklasse B en nu in de 1e Klasse F, waar Kleen regelmatig zijn goals meepikt. Zo scoorde hij vorige week ook in het met 2-0 gewonnen duel tegen Oranje Nassau Groningen, waardoor ONS nog volop meedoet om de titel in deze competitie.

Vorig seizoen kwam ONS met Berkum uit in de Hoofdklasse B en de rappe Nick Kleen was toen in Sneek een ware plaaggeest voor de Zwollenaren. Berkum ging daar met 4-1 onderuit, waarbij Kleen werd uitgeroepen tot Man of the Match.

Maxwell van Dijk is een multi-inzetbare en aanvallend ingestelde speler, die aan de linkerkant van de defensie en op het middenveld uit de voeten kan. Door zijn goede traptechniek en loopvermogen kan hij de hele linkerkant bestrijken. Hij begon bij DOS Kampen, waar hij als negenjarige al werd opgepikt door PEC Zwolle. Daar speelde hij in de jeugdelftallen, de O17, O18 en O19 en in die periode zette hij als 17-jarige ook een interland bij Nederland O19 op zijn naam.

Sinds afgelopen oktober voetbalt Van Dijk voor Go-Ahead Kampen, waar hij na het begin van de competitie instroomde en waarmee hij nu achtste staat in de 1e Klasse E. Maxwell van Dijk heeft voor de komende twee seizoenen getekend voor VV Berkum.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)