Het weer in het weekend: Wisselvallig en zaterdag winderig

Foto van auteur

Werkerlaan
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Het carnavalsweekend verloopt wisselvallig in Sassendonk. Dat betekent dat er soms regen valt en ook droge perioden zijn. Zaterdagochtend verloopt regenachtig, maar wanneer de carnavalsoptocht begint om half twee maakt Zwolle goede kans op droog weer.

Een front is dan gepasseerd en daarachter lijkt de kans op een bui niet groot. Aanvoer van wolken blijft er ‘s middags met misschien een paar kijkgaten, zodat zonnestralen op de praalwagens vallen. Het is niet koud met een middagtemperatuur van zo’n 12 graden. De wind is zaterdag een factor om rekening mee te houden. Die neemt toe tot een volle kracht 4 uit het westen. In de loop van de middag geleidelijk minder wind. Zaterdagavond is er kans op een bui.

In het weekend liggen continu frontensystemen over onze omgeving. Die nemen veel bewolking mee en ook neerslag. Zaterdagavond stijgt de kans op regen weer. Carnavalsvierders die in de nacht naar zondag op huis aan gaan, lopen kans op een nat pak. Het kwik daalt naar ongeveer 9 graden.

Zondagochtend trekt de regen weg naar het zuidoosten. Het wordt droog en ook in de middag is er weinig kans op regen. Misschien valt de bewolking uiteen voor een beetje zon. De wind neemt ‘s morgens langzaam af, in de middag is hij zwak uit het noordwesten tot noorden. De temperatuur doet tijdelijk een stap terug: een maximum van ongeveer 8 graden.

Maandag en dinsdag houdt Zwolle het waarschijnlijk droog. Er is wel veel bewolking met af en toe een voorzichtig doorbrekend zonnetje. Maandag wordt een flinke wind verwacht. De temperatuur ligt in de buurt van 10 graden, wat aan de hoge kant is.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)