Het weer: Westenwind en wolkenvelden

Foto van auteur

Thorbeckegracht
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag blaast uit het westen een volle windkracht 4 door Zwolle. Boven open gebied kan kracht 5 worden bereikt en dat is stevig. De wind voert veel grijze bewolking aan. Met veel geluk komt de zon daar maandagmiddag even doorheen.

Een druppel motregen uit de wolkenmassa is niet geheel uit te sluiten. In de avond is de kans daarop tijdelijk groter. De thermometer wijst ‘s morgens vroeg ongeveer 7 graden aan, in de middag is dat 11 graden. Hogedruk bevindt zich zuidelijk van ons, lagedruk ten noorden. Dit veroorzaakt een straffe westelijke stroming waarmee veel bewolking hierheen komt, maar voorlopig geen storingen met regen.

In de nacht naar dinsdag verandert daar weinig aan. Het blijft bewolkt, maar de wind neemt heel geleidelijk af. Dinsdag overheerst het grijs boven Zwolle, pas later op de dag verdunt de bewolking zich vermoedelijk. Ook dinsdag een middagtemperatuur in de buurt van 11 graden. ‘s Avonds gaat de wind liggen.

Vanaf woensdag bereiken oceaanstoringen ons wel. Woensdag later op de dag wordt het nat in Zwolle. Donderdag gebeurt dat ook, volgens de huidige timing pas in de avond. Vrijdag gaat de temperatuur overdag naar ongeveer 6 graden, wat normaal is voor de tijd van het jaar. Er is dan kans op nachtvorst.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)