Zwols kamerlid aanwezig bij kabinetsformatie

Foto van auteur

Het Zwolse ChristenUnielid Arie Slob staat zijn fractievoorzitter Rouvoet bij tijdens de geheime kabinetsformatie.

 

Archieffoto van Arie Slob

Gisteren zijn de fractievoorzitters van het CDA, de PvdA en de Christenunie met informateur Wijffels op een onbekende locatie begonnen aan de onderhandelingen. Alledrie fractievoorzitters hebben een secundant bij zich. Voor Balkenende is dat Maxime Verhagen, voor Bos Tweede Kamerlid Tichelaar en voor Rouvoet Kamerlid Arie Slob uit Zwolle. Slob is al jarenlang een van de kopstukken van de ChristenUnie. De gesprekken in afzondering duren tot vrijdag. Met de ongewone aanpak willen de fractieleiders eerst hun onderlinge band versterken zonder druk van media.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Zwols kamerlid aanwezig bij kabinetsformatie”

 1. Op Landgoed Lauswolt in het Friese Beetsterzwaag heerst donderdag volledige rust ondanks het feit dat deze geheime locatie voor de formatiebesprekingen is uitgelekt. De fractieleiders van CDA, PvdA en ChristenUnie overleggen samen met informateur Herman Wijffels op het landgoed over de vorming van een nieuw kabinet.

  De fractieleiders Jan Peter Balkenende (CDA), Wouter Bos (PvdA) en Andr?© Rouvoet (ChristenUnie) praten er in een door beveiligers afgeschermde ruimte.

  Media

  Ongeveer tien vertegenwoordigers van de media staan achter een rood-wit lint op tien meter afstand van de voordeur van het Koetshuis. Alle gordijnen van het pand zijn gesloten, bij de ingang staat een bewaker.

  Na een stormachtig begin van de dag klaart de lucht boven Beetsterzwaag op. Het overleg tussen informateur Herman Wijffels en de drie partijen is nog niet begonnen, maar het gaat snel van start, aldus een RVD-woordvoerder.

  Bos

  Om half tien werd PvdA-leider Wouter Bos in auto voorgereden. Hij had kennelijk de nacht niet op Lauswolt doorgebracht. Jan Peter Balkenende (CDA) en Andr?© Rouvoet (ChristenUnie) hadden zich woensdag al wel teruggetrokken op het landgoed.

  De fractieleiders hebben elk een secondant meegenomen. Voor Balkenende is dat CDA-vicefractievoorzitter Maxime Verhagen, voor Bos is dat PvdA-Tweede Kamerlid Jacques Tichelaar en voor Rouvoet is dat zijn fractiegenoot Arie Slob.

  Zij zijn sinds woensdag in Friesland om zonder de druk van de media in alle rust te kunnen overleggen over de missie van een nieuw kabinet. Ook hebben zij tussen de vergaderingen door gelegenheid om te ontspannen.

  Bron: nu.nl

Reacties zijn gesloten.