Het weer: ’s Morgens wat regen, ’s middags droog

Foto van auteur

Roodhuizerpad
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag is milde lucht uit het zuidwesten op weg naar Zwolle. Daar vooruit trekt een wolkengebied met wat regen over. In de vroege ochtend wordt het nat en vanaf het middaguur droogt het geleidelijk op.

De bewolking is ‘s middags dunner. De zon piept door sluierwolken heen, stralend zonnig wordt het echter niet. In de milde lucht stijgt het kwik naar ongeveer 10 graden, ‘s morgens vroeg is het slechts een paar graden boven nul. Is er wind? Ja, die is zuidelijk en matig van kracht. Uit de wind is het ’s middags goed te doen in de stad. In de avond houdt hoge sluierbewolking de overhand, maar het blijft droog. In de nacht naar vrijdag is 5 graden ongeveer het minimum. Nachtvorst zit er niet meer in en dat geldt ook voor komende week.

Vrijdag ligt Zwolle onder een hoog wolkendek, waar de zon flets doorheen schijnt. Eerst is het nog droog, in de loop van de middag stijgt de kans op een buitje. Het kwik loopt voor de regen uit lekker op: een lenteachtige 15 graden is vrijdag haalbaar. Ook zaterdag is het zo zacht. Vanaf de middag wordt dan regen verwacht. Zondag is het met een middagtemperatuur van 9 graden iets koeler. Er is dan kans op buien bij een stevige westenwind.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)