Het weer: Wisselvallige week voor de boeg

Foto van auteur

Scheldelaan
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag is het begin van de astronomische lente. De zon staat om 22.24 uur recht boven de evenaar en de dagen worden langer dan de nachten. Maar het is ook het begin van een wisselvallige week in Zwolle. Een transportband met storingen wordt vanaf woensdag over onze omgeving gelegd. Vanuit het zuidwesten komt veel bewolking waarin elke dag regengebieden zitten.

Maandag vormt de prelude. De bewolking wordt dikker en in de tweede helft van de ochtend neemt de kans op een beetje regen toe. ’s Middags gevolgd door meer nattigheid. Onder de wolken start de dag met rond 8 graden op de thermometer en daar verandert weinig aan. De zuidwestenwind is matig, kracht 3. In de avond wordt het geleidelijk droog onder een wolkendeken die van geen wijken weet.

Lenteachtig kun je het weertype deze week niet noemen. Maar dankzij de zuidwestelijke wind blijft ons aanvoer van lucht uit koude noordelijke streken bespaard. Dinsdag klimt het kwik iets boven de 10 graden uit. Dat gebeurt met veel bewolking en in de ochtend de aankomst van een regengebied.

Woensdag passeert weer een neerslaggebied. Met een beetje geluk zien we in de middag en avond mooie opklaringen. Donderdag en vrijdag staan regen en zuidwestenwind op het programma, bij een maximumtemperatuur van ongeveer 13 graden in Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)