Het weer: Krachtige wind, vooral in de ochtend nat

Foto van auteur

Zwarte Water
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdagochtend is het zwaar bewolkt en nat in Zwolle. In de nacht heeft het al flink geregend en daar komt in de eerste helft van de dag nog meer regenwater bij. Een actief frontensysteem trekt vanuit het westen met flinke vaart over. Het brengt regen plus een sterke wind.

Die wind blaast het hele etmaal door Zwolle. Windkracht 4 tot 5, eerst uit het zuidwesten, later meer uit het westen. Daarbovenop moet in onze regio rekening worden gehouden met windvlagen tot ongeveer 65 kilometer per uur. In de middag wordt de bewolking minder massief dan hij ‘s morgens vroeg is. Misschien breekt de zon zelfs even door, terwijl het ’s middags stevig blijft waaien en er ook nog een enkele bui mogelijk is. De temperatuur is dan ongeveer 12 graden.

Met die doorstaande wind zou je niet zeggen dat de temperatuur hoog is voor de tijd van het jaar. Woensdagavond gaat de buiigheid eruit, maar een volle windkracht 4 uit het westen blijft staan.

Donderdagochtend begint de wind af te nemen. Onder een wisselende bewolking – met betere kansen voor wat zonneschijn – blijft het een groot deel van de dag droog. Een korte weersverbetering door enige hogedrukinvloed.

Vrijdagochtend passeert een nieuw regenfront, met tevens een aantrekkende zuidwestenwind. De temperatuur ligt in de buurt van 10 graden.

Het weekend ziet er wisselvallig uit. Voorlopig lichtpuntje is dat de regen vooral ’s avonds en ’s nachts lijkt te vallen in Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)