Ruim 60 duurdere appartementen in Stadshagen overgeheveld naar sociale huursector

|   Laatste wijziging

Foto: Ingezonden foto

Woningstichting SWZ is de nieuwe eigenaar van 64 appartementen aan de Beeldsnijderstraat in Stadshagen. SWZ neemt deze appartementen over van Bouwinvest. De overname betekent dat veel van deze woningen vanuit het middenhuursegment naar de sociale huursector gaan. De huidige huurders blijven er gewoon wonen. Een deel van hen huurt momenteel boven de liberalisatiegrens van sociale huur en krijgt bij SWZ dus een huurverlaging.

Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder van SWZ, is blij met de aankoop. “Dit is een waardevolle toevoeging aan ons bezit. We kijken actief hoe we nog meer woningzoekenden met een smalle beurs kunnen huisvesten in Zwolle. De overname van woningen van institutionele investeerders is daar een mooi voorbeeld van.”

Ook Michiel de Bruine, directielid bij Bouwinvest, is tevreden over de verkoop. “Het is voor mij een plus dat de woningen zijn aangekocht door een corporatie. Er is een grote behoefte aan sociale huurwoningen in Nederland, ook in Zwolle. Het is mooi dat we met de verkoop van deze woningen hier aan bij kunnen dragen”.

Foto 1
Ruim 60 duurdere appartementen in Stadshagen overgeheveld naar sociale huursector - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)