Swollwacht stelt vragen over hoogbouw bij Milligerplas

|   Laatste wijziging

Foto: Ruben Meinten

Swollwacht stelt het college van B en W van Zwolle vragen over de mogelijke hoogbouw in Breezicht-Noord. Omwonenden van de Milligerplas maken zich zorgen hierover. Het onlangs gewijzigde bestemmingsplan staat een bouwhoogte van 30 meter toe, terwijl eerder aan bewoners was voorgespiegeld dat er veel minder hoog zou worden gebouwd.

Rondom de zogeheten ‘White Spot’ in Breezicht-Noord heeft de gemeente behalve voor hoogbouwwoningen ook plannen voor voorzieningen als horeca, winkels en een huisarts. De huidige 73 huishoudens bij de White Spot willen de bebouwing nergens hoger dan 12 tot 14 meter, aldus Swollwacht. Raadslid Asia Golunska vraagt het college om geen hoogbouw op deze locatie te laten plaatsvinden. Ook wil ze dat de omwonenden beter betrokken worden bij de uitwerking van de plannen.

In een nieuwsbrief naar aanleiding van een informatieavond van de gemeente op 5 april schrijven de omwonenden: “De gemeente zegt al jaren dat de spot gerealiseerd wordt voor en met de bewoners. Waar is onze échte invloed? Wordt er echt geluisterd en wordt er wat mee gedaan? Tot op heden wordt dat niet gevoeld of gezien. Er is helaas argwaan of wij wel invloed hebben op de keuzes.”

Swollwacht vraagt om helemaal geen woningbouw op de locatie te realiseren, maar alleen voorzieningen. Voor de woningen zou volgens Swollwacht naar andere plekken in Breezicht moeten worden gekeken.

Foto's 2
Swollwacht stelt vragen over hoogbouw bij Milligerplas - Foto: Ruben Meinten
Foto: Ruben Meinten
Swollwacht stelt vragen over hoogbouw bij Milligerplas - Foto: Ruben Meinten
Foto: Ruben Meinten

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)