SP: “trottoirs versperd met fietsen”

Foto van auteur

Afgelopen week ontving raadslid Edwin Koster van de plaatselijke SP van de gemeente een lovend persbericht (3 januari 2007) over de AFAC (algemene fietsen afhaalcentrale). Geen zwevende fietsen meer bij het station. De indruk is anders, zegt Koster. “Toen ik gisteren en eergisteren bij het station was, ter hoogte van de parkeergarage aldaar, bleek het trottoirs versperd met fietsen, die niet goed gestald stonden” (zie foto).

 

Donderdagmiddag had Koster ook al eens een kijkje genomen en eigenlijk hetzelfde beeld vastgesteld. De fractie van SP wil tijdens de raadsvergadering van aanstaande maandag graag van de wethouder weten of er niet te vroeg gejuicht wordt, en welke maatregelen er genomen worden om de het trottoirs volgende week wel weer volledig beschikbaar te hebben voor voetgangers. Tevens wil de fractie van de wethouder weten of hij van mening is, dat er voldoende parkeerplaats is voor fietsen in de buurt van het station en welke maatregelen hij gaat nemen om een eventueel tekort aan fietsparkeerplaatsen bij het station op te lossen?

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “SP: “trottoirs versperd met fietsen””

 1. De maatregelen die momenteel worden genomen om een einde te maken aan de fietsenchaos rond het NS-station zijn niet voldoende. â??˽Bij de ontwikkeling van dit deel van de Spoorzone zal er aandacht zijn voor een grotere locatie voor fietsenstalling.â????.
  Die reactie gaf wethouder Janco Cnossen maandagavond in de raad op vragen van SP-raadslid Edwin Koster. Die zette vraagtekens bij het lovende persbericht van de gemeente over de succesvolle aanpak van de AFAC, de Algemene Fiets Afhandel Centrale in de Derk Buismanstraat. Hij illustreerde zijn kritiek met fotoâ????s die aangaven dat het op het trottoir aan de Westerlaan nog altijd een rommeltje is.

  Cnossen kon niet anders dan erkennen dat er nog veel werk aan de winkel is. Recente schoonmaakacties, waarbij vooral ook kapotte fietsen zijn verwijderd, krijgen op korte termijn een vervolg.

  Fietsen die op foutieve plaatsen worden gestald, worden meegenomen naar de AFAC, zegde de wethouder de raad toe. â??˽Wij zullen daar vrij strak op gaan handhaven.â????
  =========================
  Bron: http://www.destentor.nl/zwolle/article994707.ece

Reacties zijn gesloten.