Scout Marlies (16) heeft een eervolle taak bij de Nationale Herdenking op de Dam

|   Laatste wijziging

Marlies van Soldt (rechts) uit Zwolle draagt op 4 mei een krans tijdens de Nationale Herdenking op de Dam.
Foto: Jeroen Schaaphok

De 16-jarige Marlies van Soldt uit Zwolle mag donderdag meehelpen bij de Nationale Herdenking op de Dam. Marlies is lid van Scoutinggroep Indaba uit Zwolle. Ieder jaar zijn er zo’n tachtig scouts bij de Nationale Herdenking aanwezig.

Marlies zal een krans aanreiken aan een van de genodigden, die de krans bij het monument zal leggen. Marlies is niet de enige Zwollenaar die op 4 mei op de Dam aanwezig is. Ze zal worden gadegeslagen door burgemeester Peter Snijders.

“Er worden tien herdenkingskransen gelegd, waarvan ik er één aanreikt, zegt Malies enthousiast. “Ik draag de krans ook vanuit De Nieuwe Kerk naar het monument.” Om Marlies en de andere uitverkoren scouts op de taken voor te bereiden werd er in de afgelopen maanden flink geoefend.

Ook kregen de jongeren les over de verschrikkingen van de oorlog en de gevolgen van uitsluiting van groepen mensen. Marlies vindt het dan ook een eer om mee te mogen werken aan de herdenking in de hoofdstad. “Het is een once in a lifetime ervaring, aldus Marlies. “Ik vind het belangrijk dat we elk jaar stilstaan bij onze vrijheid, want vrijheid is niet vanzelfsprekend.”

De NPO zendt donderdag de bijeenkomst in de Nieuwe Kerk en de kranslegging op de Dam uit op alle drie de publieke zenders. De sprekers op de Dam zijn de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema en presentator Dieuwertje Blok.

Uitzendschema NOS dinsdag 4 mei: NPO1: 18.44 – 20.30 uur, NPO2: 19.50 – 20.45 uur en NPO3: 19.50 – 20.30 uur.

Foto 1
Marlies van Soldt (rechts) uit Zwolle draagt op 4 mei een krans tijdens de Nationale Herdenking op de Dam. - Foto: Jeroen Schaaphok
Marlies van Soldt (rechts) uit Zwolle draagt op 4 mei een krans tijdens de Nationale Herdenking op de Dam.
Foto: Jeroen Schaaphok

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)