Het weer: Flauw zonnetje, later misschien een bui

Foto van auteur

Wijde Aa
Foto: Hans Smit

Maandag trekken op hoogte wolkenvelden over Zwolle. De zon prikt daar flauwtjes doorheen en soms gaat ze er compleet achter schuil. De restanten van een front passeren vanuit het westen. Hierin kan zich in de loop van de middag en het begin van de avond een bui ontwikkelen.

De weermodellen berekenen ten oosten van Zwolle sterkere buienactiviteit. De actuele buiensituatie kun je bijhouden op je buien-app. Het kwik stijgt maandagmiddag zelfs zonder uitbundige zonneschijn naar een mooi niveau rond 18 graden. De wind is eerst van weinig betekenis, in de middag en avond iets meer wind, mogelijk ook aangezwengeld door een bui in de buurt. De windrichting verandert gedurende de dag van zuidoost via zuid naar noordwest.

In de nacht naar dinsdag komt uit het noorden een ander front binnen. Daardoor houden we veel bewolking en is er kans op een nachtelijke bui.

Dinsdag zitten we onder een noordelijke aanvoer. Natuurlijk levert dat koeler weer op. We mikken in onze contreien op 12 à 13 graden ‘s middags. Wolken komen over de Noordzee hierheen, de kans op een buitje is echter miniem. Ook de zon verschijnt boven de stad en misschien knallen de zonnestralen wel fel tussen de wolken door. In het volgende weerbericht bekijken we de zonnekansen voor dinsdag opnieuw. De wind uit noordelijke richtingen is matig, kracht 3.

In de nacht naar woensdag koelt het onder opklaringen stevig af. Woensdag gaat het kwik omhoog naar 14 graden, donderdag komt 18 graden binnen bereik. Tot vrijdag is de kans op droog weer met wolken en zon groot. Vanaf vrijdag komt Zwolle vermoedelijk in de wisselvalligheid terecht.

Foto 1
Wijde Aa - Foto: Hans Smit
Wijde Aa
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)