Twee jonge jongens mishandeld op Kingdance in Zwolle, politie zoekt andere slachtoffers en getuigen

Foto van auteur

Kingdance, afgelopen donderdag rond 20.00 uur, bij de Wijthmenerplas.
Foto: Peter Denekamp

Twee tieners zijn op Koningsdag mishandeld tijdens Kingdance bij de Wijthmenerplas. Een 16-jarige jongen uit Nunspeet en een 17-jarige jongen uit Raalte raakten door de klappen gewond aan hun gezicht. De politie vermoedt dat er meer mensen slachtoffer van mishandeling zijn geworden tijdens het dance-event. De politie is op zoek naar slachtoffers die zich nog niet gemeld hebben en eventuele getuigen van het geweld.

Zo’n 35.000 mensen bezochten afgelopen donderdag Kingdance. De mishandelingen vonden plaats toen veel bezoekers al huiswaarts waren gekeerd. De tiener uit Nunspeet werd omstreeks 21.30 uur mishandeld, de mishandeling van de Raaltenaar volgde rond 22.15 uur.

Wie ook slachtoffer van geweld is geworden op Kingdance kan bellen met de politie via 0900-8844. Er zal dan een afspraak worden gemaakt om aangifte te doen.

Iedereen die meer weet van de mishandeling wordt eveneens verzocht om te bellen met 0900-8844. Eventuele filmpjes waarop iets te zien is, kunnen worden toegevoegd aan het tipformulier op de website van de politie. Getuigen die liever anoniem willen blijven kunnen bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Foto 1
Kingdance, afgelopen donderdag rond 20.00 uur, bij de Wijthmenerplas. - Foto: Peter Denekamp
Kingdance, afgelopen donderdag rond 20.00 uur, bij de Wijthmenerplas.
Foto: Peter Denekamp