Het weer: Bewolkt met buien in de buurt

|   Laatste wijziging

Eemlaan
Foto: Ank Pot

Donderdag heeft de zon weinig kans boven Zwolle. We zitten in vochtige lucht. Dat kun je merken aan de nevel ‘s morgens vroeg en het hardnekkige wolkenpakket tijdens de rest van de dag. In de wolkenmassa komt het hier en daar tot buiige regen.

Verhoogde kans op een bui maakt Zwolle in de ochtend. Maar later kan er ook eentje opduiken. Eenmaal boven je, blijft zo’n bui lang hangen want op wolkenhoogte staat weinig wind. Ook op de grond stelt de wind niet veel voor, hij is zwak uit het noordoosten. De temperatuur varieert van 12 graden ‘s morgens vroeg tot ongeveer 15 graden ’s middags.

In de nacht naar vrijdag komt vanuit Duitsland een regenfront onze richting op. Vrijdagochtend is dit Zwolle alweer gepasseerd. De ochtendnevel verdwijnt en langzaam breekt vanuit het noordoosten de bewolking. De zon komt ‘s middags tevoorschijn. De wind uit het noordoosten tot oosten neemt warme en minder vochtige lucht mee. De buienkans neemt sterk af. Vrijdagmiddag verwachten we een lekkere temperatuur van ruim 20 graden.

Zaterdag heeft veel zonneschijn in petto. Het kwik stijgt naar 23 graden, wat door velen als ideaal wordt ervaren. Ook zondag is ruim 20 graden te verwachten in Zwolle. De zon houdt stand tussen de wolken. Mogelijk verschijnt in de loop van zondagmiddag een bui boven de stad.

Foto 1
Eemlaan - Foto: Ank Pot
Eemlaan
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)