Weinig weerstand tegen nieuw voetbalstadion

Foto van auteur

De stadionplannen in Zwolle stuiten nauwelijks nog op weerstand. Er zijn maar vijf bezwaren ingediend tegen de bestemmingsplanwijziging die nodig was, omdat er geen groot casino in het stadion mocht komen.

 

Het gaat vooral om mensen uit de naast gelegen wijk Wipstrik, die vragen hebben over eventuele geluids- en verkeersoverlast. Ook is er een vraag over de discotheek die er mogelijk moet komen. Het bestemmingsplan lag tot eind vorige week ter inzage. In maart wordt het huidige stadion gesloopt.

Bron: RTV Oost

12 gedachten over “Weinig weerstand tegen nieuw voetbalstadion”

 1. Eigenlijk weet niemand het precies,maar wat ik begrepen heb komt het stadion een stuk naar achteren te liggen.Als ik dan denk dat eerst de Sophia zijde wordt afgebroken,en ze de nieuwe berkumzijde gaan bouwen(achter de ouwe berkum) tot en met de nieuwe sophia zijde,heb je al een “half”stadion.Na dit seizoen afbreken van de berkum en misschien de rest van het stadion,maar iedergeval het veld speelklaar voor seizoen07/08,in dat eerste deel van het seizoen kijken we dus in een nieuw half stadion(????)de rest wordt er dan omheen gebouwd,en dan bedoel ik de noordzijde en de Marten Eibrink eretribune,dit alles omgeven natuurlijk door voldoende ronald v Vliet parkeerplaatsen. šŸ˜‰ šŸ˜‰

  Het kan best anders zijn hoor ,maar dit leek mij de volgorde die het meest logisch leek.

  Wat ik zeker niet begrijp is waarom de sloop telkens wordt uitgesteld,ik meende dat als de kunstvelden van BeQuick opgeleverd werden,de sloop ook kon beginnen,dus niet.En echt veel nieuws over de vorderingen en bouwschema is er niet.

 2. Ze wachten net zo lang tot de FC naar de zondagsamateurs is gedegradeerd (ze doen hun best).
  Dan hoeft die verbouwing ook niet meer.

 3. Belachelijk hoe weinig de club communiceert over de nieuwbouw. Je zou toch denken dat ze trots zijn op het nieuwe stadion. Waarom laten ze de achterban dan toch niets horen? :-

 4. Over een week of vijf begint daadwerkelijk de bouw van het nieuwe stadion aan de Ceintuurbaan. Voor begin maart is een offici?Ā«le handeling voorzien.
  Weinig staat de bouw van het stadioncomplex in de weg. Los van de bestemmingsplanprocedure die nog loopt, kon al een bouwvergunning worden verleend. Het plan kwam weer ter visie te liggen omdat stadionontwikkelaar SOZ een aantal aanpassingen wil doorvoeren, waarmee het aantal vierkante meters aan kantoren, winkels, horeca en het hotel met 6.000 tot bijna 40.000 wordt opgehoogd.

  De tervisielegging eindigde vorige week en leverde vijf zienswijzen op. Ze handelen over mogelijke verkeers- en geluidsoverlast, alsmede over de invulling van de horeca, laat een woordvoerder van de gemeente weten. Medio februari oordelen B en W over die zienswijzen, begin maart gevolgd door een besluit van de gemeenteraad.

  Het werk aan het stadion begint achter de huidige Berkumtribune. Daar gaan de palen voor de fundering van de nieuwe tribune de grond in. Als dat grondwerk aan de Isala-kant Ć¢??Ė½de hoek omgaatĆ¢???? komt daar de sloop van de huidige tribunes in beeld.

  ===========================

  Bron: http://www.destentor.nl/zwolle/article991212.ece

 5. Tja die stentor is me veel te duur,maar hier hebben we wel wat aan,dan bedoel ik dat ze beginnen achter de berkum,ipv de sophia zijde te slopen.Is wel zo verstandig want het uitvak kan dus langer gebruikt worden.

Reacties zijn gesloten.