Het weer: Koel met zon en wolken

Foto van auteur

Erve Westerveld
Foto: Ank Pot

Dinsdag is het Zwolse weer afkomstig uit het noordwesten. Wolken en wind komen daarvandaan en heel misschien ook een buitje. De noordwestelijke wind maakt het koel, 15 graden Celsius is te hoog gegrepen. Zwolle moet het doen met circa 13 graden.

Dat is teleurstellend, want half mei moet ruim 17 graden volgens de statistieken echt mogelijk zijn. De wind is matig, kracht 3. Positief is dat de zon het dinsdag niet laat afweten tussen de wolken. In de avond en nacht naar woensdag is er weinig bewolking.

Het koelt ‘s nachts af naar een minimumtemperatuur van ongeveer 7 graden. Ook woensdag zitten we nog in de koelte. De middagtemperatuur verschilt niet veel met dinsdag, maar de zon heeft minder concurrentie van wolken. De kans op een buitje is praktisch nihil.

Donderdag is het hemelvaartsdag. Vermoedelijk trekt vrij veel sluierbewolking over de dauwtrappers in Zwolle en omgeving. Ze zullen blij zijn dat het droog blijft. En de wind uit noordelijke richtingen stelt niet veel voor. Dit met dank aan een hogedrukgebied dat zich boven onze omgeving ontwikkelt. De middagtemperatuur wordt opgekrikt naar ongeveer 17 graden. Vrijdag en in het weekend gaat het kwik verder omhoog.

Foto 1
Erve Westerveld - Foto: Ank Pot
Erve Westerveld
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)