Inschrijving Nederpopprijs geopend

Foto van auteur

Na succesvolle edities in 2005 en 2006 kunnen nederpopbands ook in 2007 weer meedingen naar de Nederpopprijs. De inschrijving voor deze stimuleringsprijs voor Nederlandstalige popartiesten is per vandaag (9 januari) geopend. Nieuw is het partnerschap met de NCRV talentensite www.ongekendtalent.nl. De winnaar van de Nederpopprijs wint 2.500,- euro en een optreden op het enige Nederlandstalige popfestival Van Eigen Bodem, zaterdag 7 juli 2007 in Zwolle. Naast voorrondes in Nederland vindt ook dit jaar weer een voorronde plaats in België.

Zebra met de 1e prijs in 2006

De Nederpopprijs is een initiatief van Stichting Van Eigen Bodem in samenwerking met popcentrum Hedon in Zwolle, in 2004 gestart om talentvolle Nederlandstalige bands een bühne te schenken. Muzikanten die zingen in de Nederlandse taal of een afgeleide daarvan, kunnen een gooi doen naar de titel. In 2005 kroonde de Nijmeegse theaterpopband Piepschuim zich tot winnaar; afgelopen jaar – de eerste keer dat ook Belgische bands konden meedingen – won de Groningse reggaeformatie Zebra de prijs in een vol popcentrum Hedon.

Van Eigen Bodem en Hedon zijn blij met het partnerschap met OngekendTalent. De talentensite stelt knowhow beschikbaar. Tevens kunnen bands zich via deze drukbezochte internetsite aan bezoekers presenteren. Via OngekendTalent zal ook een publieksnominatie plaatsvinden: de winnaar van deze wedstrijd staat automatisch in de finale op vrijdag 18 mei 2007 in popcentrum Hedon.

De voorrondes voor de Nederpopprijs vinden dit jaar plaats op de donderdagen 15 en 29 maart en 12 en 26 april. Maximaal 16 bands kunnen doordringen tot deze semi-finales. Uiteindelijk zullen op vrijdag 18 mei maximaal 5 bands strijden om de Nederpopprijs. Een vakkundige jury bepaalt de uiteindelijke winnaar.

Voor de reglementen en inschrijven kan men kijken op www.nederpopprijs.nl, www.ongekendtalent.nl en www.hedon-zwolle.nl. De inschrijving sluit 4 maart.

Naast de Nederpopprijs organiseert Stichting Van Eigen Bodem het festival Van Eigen Bodem, het enige Nederlandstalige popevenement. In 2006 trok Van Eigen Bodem 13.000 bezoekers, na 3.500 in 2004 en 8.500 bezoekers in 2005. Voor 2007 zijn circa 20.000 bezoekers geprognosticeerd.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)