Het weer: Warm, misschien een bui

Foto van auteur

Zwartewaterallee
Foto: Ank Pot

Maandag doet de zon het goed boven Zwolle. Losse wolken en wolkenveldjes worden ook verwacht. Het bijna zomerse karakter van het weer waar we zondag aan konden proeven blijft echter intact. Zondag werd op diverse plekken in de stad een maximumtemperatuur van ruim 24 graden gemeten.

Op maandag is dergelijke warmte opnieuw haalbaar, na een zachte start ’s morgens met ongeveer 16 graden op de thermometer. In de middag zou misschien een bui kunnen opduiken boven de regio Zwolle. Twente heeft meer kans op buienactiviteit. Wie het allemaal live wil volgen, pakt er ’s middags natuurlijk een buien-app bij. Hebben we maandag wind? Ja, maar niet veel uit richtingen rond noord. Tijdens een bui kan de wind tijdelijk aanzwellen.

Maandagavond zakken de eventuele buien in. De wind zit in de noordhoek en neemt wolkenvelden van zee mee naar onze omgeving. Dinsdag lijken die ook nog aanwezig, met name in de ochtend. In de middag zijn er betere perspectieven voor de zon. De noorden– tot noordwestenwind neemt toe naar kracht 4. Dat is een stevige bries. De wind uit het noorden houdt het kwik onder de 18 graden.

De rest van de week zit de wind vast in de koele noordhoek. Thermische hoogstandjes hoef je niet te verwachten. De middagtemperatuur ligt in de buurt van 18 graden, beduidend lager dan afgelopen weekend.

Een omvangrijk hogedrukgebied op de Atlantische Oceaan slaat vanaf dinsdag een vleugel uit naar onze omgeving. Daardoor worden storingen met neerslag geruime tijd op afstand gehouden. Wolken drijven geregeld over, maar de zon is deze week zeker van de partij boven Zwolle.

Foto 1
Zwartewaterallee - Foto: Ank Pot
Zwartewaterallee
Foto: Ank Pot