Het weer: Wolkenvelden en koel

Foto van auteur

Vijver de Dobbe
Foto: Ank Pot

Woensdag heeft Zwolle te maken met wolkenvelden uit het noorden. De wolken behoren bij een storing die over Duitsland naar het zuiden trekt. Later op de dag volgt een zwak front. De eerste wolkenplakkaten verschijnen in de ochtend boven de stad.

Misschien valt er nog een spat motregen uit ook. De zon heeft de beste papieren in de vroege ochtend en vroege avond. Later op de avond trekt het zwakke front over met wat bewolking maar zonder regen. Het is koel door lucht die ons bereikt over de nog weinig opgewarmde Noordzee. Woensdagochtend is het kwik na een heldere nacht gedaald naar ongeveer 7 graden. ‘s Middags is het met ongeveer 17 graden gedaan. Dat is een beetje frisser dan gemiddeld voor deze tijd van het jaar. De noordenwind is zwak tot matig, kracht 2 à 3.

Een omvangrijk hogedrukgebied bij Ierland trekt langzaam onze richting op. Het blokkeert regenstoringen effectief. Het hogedrukgebied heeft van de Duitse Weerdienst de naam Vera gekregen. Het centrum van Vera wordt vrijdag boven de Noordzee verwacht, om vervolgens door te schuiven naar het oosten. Daardoor draait bij ons de wind eerst naar het noordoosten en in het pinksterweekend meer naar het oosten.

De oostenwind biedt uitzicht op warmer weer. Op beide Pinksterdagen wordt de temperatuur opgekrikt naar 20 graden of nog een paar graden hoger. De kans op zonnig weer in Zwolle tijdens Pinksteren is groot, volgens de huidige berekeningen.

Foto 1
Vijver de Dobbe - Foto: Ank Pot
Vijver de Dobbe
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)