Het weekendweer: Droog, veel zon en iets warmer

Willemskade
Foto: Peter Denekamp

De zaterdag heeft ‘s morgens een begintemperatuur van slechts 6 graden voor Zwolle in petto. ’s Nachts is het bij weinig wind flink afgekoeld. Overdag blijft de wind zwak uit het noordoosten tot oosten, wat het kwik juist omhoog helpt. De verwachte middagtemperatuur is een mooie 23 graden.

De zon straalt de hele dag krachtig op de stad, dankzij hogedrukgebied Vera, dat bij Ierland nog van geen wijken weet. Zaterdag heeft Vera zelfs een apart steunpunt boven de Noordzee. De hemel is overwegend blauw, maar compleet wolkenvrij zijn we niet voortdurend. Soms schuift vanuit het noorden tot noordoosten wat sluierbewolking op grote hoogte over. Of veldjes met onschuldige stapelwolkjes. Dat geldt ook voor de overige dagen van het pinksterweekend.

Het zonnige karakter van het weer blijft echter intact en het is alle dagen droog. Eerste en Tweede Pinksterdag neemt de noordoostenwind wat toe, beide dagen strak uit het noordoosten. Windkracht 4 later op zondag, maandag kracht 3 tot 4.

Zondag is naar verwachting de warmste dag met een kwikstand van 23 tot 25 graden in Zwolle. De dag start ook minder koud: ongeveer 11 graden ‘s morgens vroeg. De zon doet het ook zondag goed boven de stad. Vriendelijke wolkenveldjes zoals hierboven beschreven, kunnen wel overtrekken. Maandag levert de temperatuur wat in. Hoeveel, bekijken we in het volgende weerbericht op 1Zwolle.

Foto 1
Willemskade - Foto: Peter Denekamp
Willemskade
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)