Alcohol voortaan taboe bij recreatieplassen en parken

Foto van auteur

Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor de Algemene Plaatselijke Verordening (Apv) Zwolle te wijzigen. De grootste veranderingen zijn een verbod op zowel het nuttigen van alcoholhoudende dranken, als het gebruik van verdovende middelen in de binnenstad, de recreatieplassen, alle winkelcentra, alle parken en plantsoenen, alle bushokjes en de looproutes tussen het Nel Banninkhuis, Bonjour, Pannenkoekendijk en de Herberg.

 

Geen alcohol mee naar recreatieplas…

Ook wordt het strafbaar aangebroken flessen en blikjes met alcoholhoudende drank op deze plaatsen bij zich te hebben. Deze plekken worden aangewezen, omdat hier veel mensen samenkomen. In het verleden is gebleken dat op deze plekken in het openbaar alcohol wordt gedronken en drugs wordt gebruikt.

Het betreft de jaarlijkse periodieke wijziging. Vanwege het aantal wijzigingen wordt de Apv dit jaar in het geheel opnieuw vastgesteld.

Binnen de gemeente Zwolle worden verschillende initiatieven ontplooid voor het verminderen, vereenvoudigen en moderniseren van bestaande regels. In deze periodieke wijziging van de Apv is reeds op verschillende onderdelen deregulering toegepast. Vermindering van regelgeving vindt in de loop van 2007 plaats.

Overige wijzigingen hebben onder andere betrekking op straat en buurtbarbecues, waarvoor een vrijstelling van de vergunningplicht geldt en cameratoezicht op openbare plaatsen. De Drank- en Horecaverordening en de Speelautomatenverordening worden in het kader van deregulering ingetrokken. Een aantal bepalingen hieruit zijn opgenomen in de APV.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Alcohol voortaan taboe bij recreatieplassen en parken”

 1. hebben jullie enig inkijk in de papieren waarin deze verbods-plaatsen worden aangegeven?
  ====================
  Het betreffende persbericht komt net binnen h.p.br
  Nee, dat hebben wij dan niet momenteel.
  Weblog Zwolle

 2. Natuurlijk geld dit niet voor evenementen want daar verdiend de gemeente dik aan.
  Vind trouwens belachelijk dat je voor een jointje 130 euro boete krijgt terwijl andere rookwaar wel gewoon mag.

 3. wat maakt het nu uit als je een blikje bier drinkt aan de Wythmener plas als je dat blikje daarna in de prullenbak gooit…
  pak liever al die achterlijke gladiolen aan die kilo’s afval laten slingeren.

 4. Ik vind het weer een ziekelijke bemoeienis. Lopen er echt zoveel ambtenaren zich te vervelen?
  Ik weet nog een plek waar veel mensen komen en alcohol wordt geschonken…..het cafe.

  Ik heb liever dat openbaar dronkenschap op deze plekken aangepakt wordt en de rommel die mensen laten slingeren.
  Wat is er nu toch tegen een gezellige plek?

 5. Ik zie het al voor me, komende zomer is het weer eens 30 graden en iemand neemt een salade met broodjes en een flesje rose mee naar de wythemerplas. Maar o wee, daar komt de gemeente Zwolle weer aan met een partijtje beschimmelde ideeen en jahoor, ook dat is weer verboden.
  Hopelijk wordt de boel nog aangepast onder druk van de gemeenteraad.

 6. Belachelijk idee. Kijk, ik kan me voorstellen dat je niet wilt dat groepen van 5, 10 of 20 mensen een alcohol feestje gaan bouwen bij een plas, maar daar kan je ook de APV voor gebruiken (overlast). Laat gewone burgers in hun waarde en genieten van het mooie dat Zwolle biedt!

 7. Tja de goeien lijden onder de slechten. Maar wij zijn gelukkig verlost van die zuipende zwervers die de blikjes niet opruimen en mensen lastig vallen in een psychotische bui. Eigenlijk zou je ze verplicht moeten laten verplegen, kan de burger weer een biertje dirnken.

 8. het punt is dat je overlast altijd al kan aanpakken, daar hoeven helemaal geen nieuwe regels voor te worden bedacht. 😀 Een rustig van een biertje genietend persoon aan de Milligerplas kan je laten zitten, vervelende zwervers op een winkelplein kan je bekeuren.

Reacties zijn gesloten.