Treinen naar Amersfoort rijden weer na dodelijke aanrijding

|   Laatste wijziging

Bij de spoorwegovergang stond een fiets met een rugtas.
Foto: Politie Nederland

Door een dodelijke aanrijding op het spoor bij ’t Harde reden er dinsdag urenlang geen treinen tussen Zwolle en Amersfoort. Bij het ongeval kwam een man om het leven, van wie de identiteit nog onbekend is. De politie sluit inmiddels een misdrijf uit.

Rond 10.30 uur werd de man aangereden door een trein. Een traumahelikopter werd opgeroepen om de hulpdiensten te assisteren. De hulp mocht echter niet meer baten. Vanwege het politieonderzoek kwam het treinverkeer tussen Zwolle en Amersfoort tot 16.00 uur stil te liggen. De recherche sluit inmiddels een misdrijf uit maar doet nog wel onderzoek naar de identiteit van de blanke man met gezet postuur.

Fiets en spullen
De politie heeft geen uitgebreider signalement van de man. Wel hebben ze een gedetailleerde beschrijving van de fiets en spullen die hij bij zich had. De politie hoopt dan ook dat iemand weet wie het slachtoffer is.

De man droeg een softshell jas van het merk Wolfskin (maat 3 XL), een blauwe spijkerbroek van het merk C&A (maat 42/43), een wit/oranje/blauw geblokte houthakkersblouse en zwarte schoenen van het merk Lowa, type Renegade GTX low (maat 47). Hij droeg om zijn pols een grijs horloge van het merk Casio. Daarnaast had hij een zwarte Nikon D500 fotocamera en een zwart statief van het merk Sirui mee.

Bij de spoorwegovergang stond een fiets met een rugtas. Het gaat om een vouwfiets van het merk Hema. De fiets is lichtgrijs van kleur, heeft zwarte spatborden en een aluminium bagagedrager. Er zit een sticker met het Apple-logo aan de voorkant.

De rugtas is van het merk Eastpack. Het gaat om een lichtblauwe rugzak met een speldje van Silverstone bij het handvat. In de rugzak zaten twee flessen Spa blauw, een afstandsbediening voor een fotocamera van het merk Hähnel Captur Receiver en een ander apparaat voor een fotocamera van het merk Hähnel Captur Module – Timer.

De politie hoopt dat iemand deze man kent of mist. Of dat iemand weet waar hij verbleef of pasgeleden is gezien. Tips kunnen worden doorgegeven via 0900 8844 of het tipformulier op de website van de politie.

Denk jij aan zelfmoord?
Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

Foto's 2
Bij de spoorwegovergang stond een fiets met een rugtas.  - Foto: Politie Nederland
Bij de spoorwegovergang stond een fiets met een rugtas.
Foto: Politie Nederland
Op de fiets zit een sticker van het Apple logo aan de voorkant. - Foto: Politie Nederland
Op de fiets zit een sticker van het Apple logo aan de voorkant.
Foto: Politie Nederland

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)