Tophonkballer komt kinderen kneepjes van spel leren in Zwolle

|   Laatste wijziging

Ter illustratie
Foto: Hans Smit

Oud-honkbalinternational Kalian Sams komt op woensdag 14 juni naar Zwolle. Op die dag geeft hij tussen 15.00 en 17.00 uur een gasttraining bij honkbal- en softbalvereniging Blue Hawks. Geïnteresseerde kinderen van 8 tot 15 jaar kunnen zich gratis aanmelden voor deze clinic.

Kalian Sams is een van de spelers uit de gouden generatie, waarmee het Nederlands team onder meer de wereldtitel veroverde. Met diverse nationale en internationale clubteams veroverde hij daarnaast een groot aantal andere prijzen.

Sams speelde onder meer voor teams uit de Verenigde Staten, Canada, Mexico en Taiwan. Voor de nationale ploeg speelde Sams 107 interlands. In dienst van Oranje nam hij deel aan de World Baseball Classic, Intercontinental Cup en werd hij meermaals Europees kampioen.

Het bezoek van Sams maakt deel uit van de Taco Mundo Welcome Amigos Clinic. Dat is een clinic waarmee Blue Hawks kinderen uit Zwolle en omgeving de kans wil geven om kennis te maken met de sport. “We zijn trots dat we Kalian Sams naar Zwolle kunnen halen,” vertelt Blue Hawks-voorzitter Rogier van Zon. “De clinic past binnen onze ambitie om als club in de komende jaren verder te groeien.”

Ex-prof Kalian Sams is aanwezig om de deelnemers de eerste kneepjes van het spel bij te brengen: het gooien, vangen en slaan van de bal en de basisspelregels. Na afloop van de training ontvangen alle deelnemers een leuke attentie. En hebben de deelnemers de mogelijkheid om met Kalian Sams op de foto te gaan.

Deelname aan de Taco Mundo Welcome Amigos Clinic is gratis. Inschrijven vooraf is wel nodig. Dit kan online op de website van Taco Mundo of op de website van de Blue Hawks.

Foto 1
Ter illustratie - Foto: Hans Smit
Ter illustratie
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)