Opgezwolle wint Zilveren Harp

Foto van auteur

Jerney Kaagman, directeur van Buma Cultuur, heeft op dinsdag 9 januari de drie winnaars van De Zilveren Harpen bekendgemaakt. Eén van de winnaars was Opgezwolle uit Zwolle. De gelukkigen waren allemaal in de studio van Schiffers.fm.

Opgezwolle ‘Zilver’ 

De Zilveren Harp is een Nederlandse muziekprijs die wordt uitgereikt aan aanstormend talent en is bedoeld als een aanmoedingsprijs. Hij wordt sinds 1969 uitgereikt.  De andere winnaars zijn A Balladeer en Nick & Simon. Tijdens het Harpen Gala op maandag 5 februari in Spant in Bussum is er een feestelijke bijeenkomst waarbij naast de Exportprijs ook de Zilveren en Gouden Harpen uitgereikt worden.

Ook Nick & Simon in de prijzen

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Opgezwolle wint Zilveren Harp”

 1. Terecht!!! Echt vet leuk voor Nick en Simon dat ze in de prijzen zijn gevallen. Ik gun het ze van harte en hoop dat ze nog een glansrijke carri??re voor de boeg hebben. 😀

 2. Geen hulp van neefjes en raps over zinloos geweld,geen stoere praat maar gewone taal van de straat,op eigen kracht,en het werd tijd voor erkenning.Gefeliciteerd

  Dit is Hardcore rap geen top3 R&B
  Ik ram stein en ros ramazotti

  ;D ;D ;D

 3. De prijswinnaars wisten al langer dat ze de Zilveren Harp hadden gewonnen, maar mochten het aan niemand vertellen. Een zware opgave, zegt Nick Schilder van Nick & Simon. ,,Ik kon het wel van de daken schreeuwen, dit is een bekroning van een goed jaar voor ons.” De debuut-cd van het Volendamse duo kwam begin vorig jaar uit.
  ,,Mijn moeder zegt dat het een hele prestigieuze prijs is”, zegt Junte Uiterwijk van Opgezwolle. De hiphopformatie bracht begin vorig jaar het vierde album uit en kan niet echt een nieuwkomer worden genoemd. ,,Het is vorig jaar ineens heel snel gegaan. We merken dat steeds meer mensen onze naam en muziek kennen.”
  Vorig jaar wonnen Stevie Ann, Thomas Berg en Pete Philly & Perquisite de jaarlijkse prijzen. De Zilveren Harp wordt uitgereikt door Buma Cultuur in samenwerking met Radio 2. Het is een aanmoedigingsprijs voor veelbelovende scheppende en/of uitvoerende kunstenaars die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse muziek. De Zilveren Harp werd in 1969 voor het eerst uitgereikt.
  Over een week worden de Gouden Harpen uitgereikt en weer een week later is bekend wie de exportprijs heeft gewonnen. Alle winnaars geven op 5 februari een optreden in Bussum. Daarbij worden ze begeleid door het Metropole Orkest.
  De Gouden en Zilveren Harpen behoren tot de belangrijkste prijzen van de Nederlandse muziek, ze worden door een jury van deskundigen toegekend. De jury voor de Zilveren Harpen bestond dit jaar uit Edwin Evers (Radio 538 ), Koen Poolman (Oor), Werner Schlosser (iMediate), Nico Silvius (RADIONL), Henkjan Smits (Talentscout.nl), Frank Verhallen (directeur Koningstheater Den Bosch) en Willem van Zeeland (NPI). Juryvoorzitter was Sieb Kroeske (Mega Media).
  ==========================
  Bron: http://www.destentor.nl/cultuurstn/article992489.ece

 4. Opgezwolle aanstormend talent? Hoe kan een groep die sinds 2001 de beste Nederlandse Hip Hop maakt aanstormend talent genoemd worden? Opgezwolle is al lang gearriveerd! Hebben ze bij Buma soms liggen slapen?

Reacties zijn gesloten.