Eindhovenaar vergrijpt zich aan 14-jarig meisje in Zwolle en hoort tbs tegen zich eisen

|   Laatste wijziging

Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp

Op jonge leeftijd ging het al mis met Kevin R. uit Eindhoven, hij werd op 16-jarige leeftijd veroordeeld voor ontucht met een minderjarige. Hij kreeg er intensieve therapie voor en kwam uiteindelijk in een lichter regime terecht. Hij kwam vaak niet opdagen bij zijn behandelaars en begon zich te vervelen in een Brabantse woongroep. Zijn lustgevoelens speelden op en via Snapchat kwam hij in contact met een 14-jarig meisje uit Zwolle.

Op haar Instagram zag hij haar leeftijd. Het weerhield hem er niet van om de gesprekken direct seksueel te maken. Hij stuurde naaktfoto’s en verlangde dit ook terug van het meisje. Het meisje stuurde zo’n twintig naaktfoto’s op een dag naar de Eindhovenaar en hij bood geld om haar over te halen seks met hem te hebben. Dat gebeurde dan ook begin vorig jaar ergens in een bos in Zwolle.

Vaak bellen
“Ik vind het verschrikkelijk wat er is gebeurd,” zegt Kevin R. (21) donderdag in de Zwolse rechtbank. “Ik wist dat het strafbaar was, maar er is geen alarmbel afgegaan dat ik ermee in de problemen kon komen.” Na het eerste contact met het Zwolse meisje stuurde hij filmpjes terwijl hij zichzelf aan het bevredigen was. Hij verlangde soortgelijke filmpjes ook terug. Hij legde daarbij ook steeds meer druk op zijn jonge slachtoffer. Hij belde haar zo vaak dat ze hem vroeg niet meer te bellen. “Als je een naaktfoto stuurt dan stop ik met bellen,” was dan zijn antwoord.

Het was een herhaling van zijn ontucht met een minderjarige in 2018, toen bleef het beperkt tot online contact. In februari 2021 overtrof hij zijn vorige zedendelict, hij wilde een seksdate met het Zwolse meisje. Zij had geen geld en kon niet naar hem toe komen. Dat was geen probleem voor de Eindhovenaar. Hij bood haar 20 euro aan en stapte op de trein naar Zwolle. Het meisje vertelde hem welke bus hij moest nemen en bij welke bushalte hij moest uitstappen. Samen gaan ze naar een bos en hebben daar seks.

Paniek en tranen
Kevin vertelt de rechters dat hij destijds een verknipt beeld had over seks. Hij keek toen veel porno op internet en haalde daar zijn inspiratie vandaan. “Het moest ruig en wild,” aldus R. Uit zijn verklaring en die van zijn jonge slachtoffer blijkt dat de Eindhovenaar ook de daad bij het woord voegde in het Zwolse bos. Het ging er heftig aan toe en zelfs anale penetratie van het kind werd door hem niet geschuwd. Naderhand gaf hij het meisje geld en vertrok. Het meisje zoekt haar toevlucht bij een vriendin. De vriendin verklaarde dat ze toen in tranen en paniek was.

De rechter wil weten of hij het geld had aangeboden om haar over te halen om seks met hem te hebben. “Ja,” antwoordt Kevin R. zonder enige omhaal. “Waarom zoek je weer die leeftijd en zoek je geen contact met vrouwen van je eigen leeftijd?” vraagt de voorzitter van de meervoudige kamer. “Ik heb daar geen zinnig antwoord op,” zegt de Eindhovenaar.

Meerdere stoornissen
Kevin R. wordt daarna geconfronteerd met de slachtofferverklaring van het meisje. Ze slaapt slecht, overwoog om een einde aan haar leven te maken en heeft geen vertrouwen meer in mannen. “Dat is nooit mijn bedoeling geweest,” zegt R. terwijl hij zich omdraait en de familie van het meisje aankijkt. “Ik bied mijn excuus aan en weet dat het niet veel goed kan maken van wat er gebeurd is.”

Deskundigen hebben Kevin R. onderzocht en concludeerden dat hij lijdt aan meerdere stoornissen. De kans dat R. opnieuw in de fout gaat met minderjarigen is volgens hen hoog. “Een meisje van 14 jaar is een kind,” zegt de officier van justitie. “Een kind kan geen bewuste keuze maken over seks.”

Kans op recidive
Ze neemt het de Eindhovenaar kwalijk dat hij opnieuw in de fout is gegaan. “Als de touwtjes bij hem iets losser gaan gaat het weer mis.” Omdat de kans op recidive hoog is en Kevin R. kampt met psychische problematiek eist het OM tbs met voorwaarden.

Zijn advocaat vindt tbs met voorwaarden een heel stevig middel. Volgens hem gaat het momenteel goed met de Eindhovenaar, hij volgt zijn therapie en doet mee aan dagbesteding. De advocaat denkt dat het beter is om door te gaan op de ingeslagen weg en het te combineren met een voorwaardelijke gevangenisstraf als stok achter de deur.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Foto 1
Ter illustratie - Foto: Peter Denekamp
Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)