Het weer: Veel wolken, later ook zon, wel kans op een enkel buitje

Vijver in het Zandhovebos.
Foto: Ank Pot

Donderdag hangt er vooral in de ochtend veel bewolking boven Zwolle. In de middag ontstaan geluksgaten voor de zon, maar dan komt uit het zuidwesten misschien ook een enkel buitje opzetten. In de avond is de kans daarop nog iets groter, maar veel regen verwachten we er niet uit.

Voor zonneschijn is er donderdagavond zelfs de meeste ruimte. Pas om 21.38 uur gaat de zon onder. De temperaturen zijn gematigd. ’s Morgens vroeg staat 12 graden op de thermometer, ’s middags is zo’n 20 graden het maximum. Dat is ongeveer gemiddeld voor de tijd van het jaar. De wind is zwak tot matig uit het zuidwesten, kracht 2 à 3, dus geen storende factor.

Voor het weer in het weekend moeten we kijken richting de Alpen en Zuid-Duitsland. Daar is weer een buienstoring met onweer actief en die zet koers naar onze omgeving. Vrijdag is dat na een vrij zonnige start te merken aan opkomende sluierwolken vanuit het zuidoosten. In de middag trekken de eerste onweersbuien Twente en de Achterhoek binnen, spoedig is ook de regio Zwolle aan de beurt. Vrijdagavond is de buienkans groot en ook in de nacht naar zaterdag houden we het niet droog.

Zaterdag begint nat, maar in de loop van de dag zijn de buien uitgeregend. Wanneer het in Zwolle precies droog wordt, hopen we in het volgende weerbericht duidelijk te krijgen. Zondag kijkt de stad tegen een mix van zon en wolken aan. De kans op een bui is klein. Het kwik boekt winst: ’s middags een prima temperatuur van circa 23 graden.

Foto 1
Vijver in het Zandhovebos. - Foto: Ank Pot
Vijver in het Zandhovebos.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)