Het weer: Puik zomerweer met zon en stapelwolken

Jachthaven de Hanze
Foto: Hans Smit

Vrijdag is de bewolking verdwenen waaruit donderdag wat regen viel in Zwolle. Het is ’s morgens stralend zonnig. We beginnen met een temperatuur van 16 graden, die oploopt naar ongeveer 24 graden ’s middags.

Stapelwolken van het onschuldige soort verschijnen boven de stad. Niks mis mee, het is gewoon puik weer. Kans op regen is er niet. De wind waait zwak tot matig, kracht 2 tot 3, uit het noordwesten. Speciaal voor de zeilers op het Zwarte Water ‘s middags misschien even kracht 4. De barometer is aan het stijgen en daar profiteren we ook in het weekend van.

Zaterdag trekt een storing van west naar oost over de Noordzee. Wij krijgen daar alleen wat wolkenveldjes van mee. De prognose is dat het gelijkspel wordt in de partij zon tegen wolken. Het is goed ‘doeweer’: droog, weinig wind en een middagtemperatuur op een zomers niveau van ongeveer 26 graden.

Zondag staat aanvoer van voorverwarmde lucht uit het zuiden op het programma. Een oceaanstoring die met buien over Groot-Brittannië trekt zorgt ervoor. De temperatuur krijgt een tropische boost, 30 graden of meer verwachten we ’s middags in de stad. De zon schijnt vrijwel ongehinderd.

Volgende week is er aanvoer van lucht uit het westen tot zuidwesten. Toch is het meestal droog door hogedrukinvloed. De verwachte middagtemperatuur is een gematigde 23 graden. Pas later in de week zou een oceaanstoring met regen door kunnen breken naar onze omgeving.

Foto 1
Jachthaven de Hanze - Foto: Hans Smit
Jachthaven de Hanze
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)