Het weer: Duidelijk koeler met zon, stapelwolken en westenwind

Landsheerlaan
Foto: Peter Denekamp

Woensdagochtend ligt Zwolle meteen al in de zon. Het is ongeveer 14 graden, ’s middags oplopend naar 20 graden. Dat is voelbaar koeler dan de ruim 25 graden die dinsdag in de binnenstad werd gemeten.

Meer wind staat er ook, uit het westen met kracht 3 tot 4, wat geldt als een matige bries. Een slechte augustusdag is het zeker niet want het blijft droog onder de stapelwolken, die vooral in de middag de blauwe lucht opsieren.

’s Avonds verdwijnen de stapelwolken en de wind zwakt af. Op hoogte schuiven doorzichtige sluierwolken over. ’s Nachts schijnt de maan erdoorheen en het blijft droog.

Droog blijft het ook op donderdag. De zon doet het goed en met een naar zuidwest gedraaide wind wordt het warmer. Misschien wordt 25 graden alweer ergens in de stad aangetikt. De wind is ’s middags aanwezig met kracht 3 tot 4.

De zuidwestenwind wordt veroorzaakt door een actieve oceaanstoring die donderdag later op de dag de Britse Eilanden aandoet met veel regen. Vrijdag trekt hij de Noordzee op richting Scandinavië.

Het ziet ernaar uit dat Zwolle vrijdagochtend slechts een schampschot krijgt van de storing. Mogelijk blijft het zelfs compleet droog hier, met ook veel zonneschijn.

Zaterdag zet een volgende storing koers naar onze omgeving. Deze komt vanaf de Franse westkust. Volgens voorlopige berekeningen krijgen we die wel op bezoek met meer bewolking, ook een hogere temperatuur, en vermoedelijk pas later op de dag regen.

Foto 1
Landsheerlaan - Foto: Peter Denekamp
Landsheerlaan
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)