Het weer: Zon en opbollende stapelwolken

Blalobrug
Foto: Hans Smit

Vrijdag heeft Zwolle een koele start, een temperatuur onder de 15 graden, dankzij nachtelijke opklaringen. ’s Morgens ontstaan de eerste stapelwolken en dat worden er steeds meer. De zon schijnt er nog soepeltjes omheen.

In de middag bollen de wolken fotogeniek op en blokkeren de zon af en toe. Een enkele kan tot een bloemkoolwolk uitgroeien die zich ontwikkelt tot een bui. Mocht dat precies boven Zwolle gebeuren, dan is dat pure pech. We houden het op een droge vrijdag met sterk drogend weer. De matige westenwind, kracht 3, helpt een handje bij het drogen buiten. De middagtemperatuur is ongeveer 23 graden, waar niks mis mee is.

De luchtdruk is aan het dalen en dat luidt vaak een weersverslechtering in. En ja hoor, in de nacht naar zaterdag neemt de bewolking vanuit het westen sterk toe. Zaterdag in alle vroegte vallen de eerste regendruppels uit het grijze pak bewolking. Het is regenachtig, vooral in de ochtend. In de middag wordt de bewolking langzaam dunner en is het steeds langer droog. Een middagtemperatuur rond 20 graden.

Zondag is de regen voorbij en de zon terug. Bij een westenwind die er zin in heeft, loopt het kwik in de stad op naar 23 graden. Buiten de stad in de wind is het een fractie frisser.

Maandag is het lang droog met nog steeds een energieke westenwind. ’s Avonds dient een verse regenstoring zich aan. In de nieuwe week wordt het geleidelijk warmer dankzij zuidwestenwind, waarop soms een bui meelift naar Zwolle.

Foto 1
Blalobrug - Foto: Hans Smit
Blalobrug
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)