Het weer: Zon en stapelwolken

Foto van auteur

Twistvlietbrug
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag is er een kleine kans op een mini-buitje in Zwolle. Dat zit dan verscholen tussen de talrijke stapelwolken die over de stad sukkelen. Waarschijnlijk blijft het gewoon droog.

De zon is er zeker bij en tezamen met een gematigde temperatuur zorgt dat voor ideaal doe-weer. De minimumtemperatuur in de nacht is ongeveer 12 graden. Overdag is het maximum zo’n 19 graden. Deze waarde vormt het temperatuurdal van de week, want de komende dagen wordt het langzaam warmer. De wind komt maandag uit het noordwesten en is matig, kracht 3. In de avond gaat de wind liggen.

Dinsdag ligt een hogedrukgebiedje boven onze omgeving. Er is weinig wind, er scharrelt wat bewolking over Zwolle, maar de zon verschijnt heus wel. Het is de hele dag droog bij een maximumtemperatuur van ongeveer 21 graden.

Woensdag en donderdag is het droog met veel zon. Het wordt warmer. Vrijdag en zaterdag is er een goede kans op zeer warm weer. Een middagtemperatuur tussen 25 en 30 graden wordt momenteel berekend voor de regio Zwolle. De zon straalt die dagen krachtig op Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)