Automobilist rijdt door na ongeval en laat jonge vrouw gewond achter in Holtenbroek, politie zoekt getuigen

De doorrijder verloor zijn kentekenplaat na de botsing met de scooter.
Foto: Ruben Meinten

Een automobilist heeft dinsdag een scooterrijdster en haar passagier aangereden op de Monteverdilaan. Door de botsing raakte de jonge vrouw die achterop de scooter zat gewond. De automobilist is er na de aanrijding vandoor gegaan, zijn kentekenplaat bleef echter liggen op de plaats van het ongeval.

Omstreeks 14.30 uur reed de automobilist vanuit de Gombertstraat de Monteverdilaan op. Hij gaf geen voorrang aan de naderende scooter waar de twee jonge vrouwen op zaten. Een botsing was het gevolg en de scooter gleed over het wegdek naar de overzijde van de Monteverdilaan. De automobilist bekommerde zich niet om de slachtoffers en koos het hazenpad. De scooterrijdster kwam met de schrik vrij, haar passagier moest met letsel worden overgebracht naar het Isala ziekenhuis. 

Op de plek van het ongeval troffen politieagenten de kentekenplaat aan van de auto. Binnen een mum van tijd werd de gezochte auto aangetroffen door de politie, echter zonder bestuurder. De auto is in beslag genomen en afgevoerd naar het politiebureau. 

De politie is een onderzoek gestart. De scooter is in beslag genomen voor nader sporenonderzoek. De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden van het ongeval. Ook mensen die weten of iets gehoord hebben over wie er met de auto heeft gereden, worden verzocht om contact op te nemen met de politie in Zwolle via 0900 – 8844.

Foto's 3
De doorrijder verloor zijn kentekenplaat na de botsing met de scooter. - Foto: Ruben Meinten
De doorrijder verloor zijn kentekenplaat na de botsing met de scooter.
Foto: Ruben Meinten
De scooter is in beslag genomen voor sporenonderzoek door de politie. - Foto: Ruben Meinten
De scooter is in beslag genomen voor sporenonderzoek door de politie.
Foto: Ruben Meinten
Automobilist rijdt door na ongeval en laat jonge vrouw gewond achter in Holtenbroek, politie zoekt getuigen - Foto: Ruben Meinten
Foto: Ruben Meinten

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)