Het weer: Vrijdagmiddag verhoogde kans op een bui

Rotonde Rijnlaan
Foto: Ank Pot

Vrijdag is de kans op een bui in Zwolle groter dan op donderdag. Toen koerste aan het eind van de ochtend een pechbui over het centrum van de stad. Vrijdag heeft Zwolle na het middaguur een verhoogde kans op een bui.

De buien komen uit het westen opzetten of ontstaan spontaan boven onze omgeving. Mogelijk is het een exemplaar met stevige regen en onweer. In de buien zit vaart, dus je bent er snel weer van af. In de avond verdwijnen ze helemaal.

Vrijdagochtend is er qua buiigheid nog niks aan de hand. De zon pakt ruimte in grote stukken blauwe lucht boven de stad en het kwik loopt op naar ruim 20 graden. De wind is zwak uit het westen, in een middagbui kan hij tijdelijk een oppepper krijgen.

Zaterdag leek aanvankelijk de droge dag van het weekend te worden. Maar de voorkant van een storing met bewolking en neerslag, die pas voor zondag op het programma stond, arriveert waarschijnlijk eerder. Volgens de laatste weermodellen kan Zwolle zaterdagochtend al regen verwachten. In de middag en avond activeert dat neerslaggebied.

Onder de regenwolken wordt de 20 graden niet gehaald. Een tegenvallende zaterdag aan het begin van de vakantie in Zwolle. Met een beetje pech verloopt ook de zondag regenachtig, hoewel sommige weermodellen menen dat de nattigheid ’s middags weinig meer voorstelt. De wind is matig, kracht 3 tot 4, uit het zuidwesten. De temperatuur klimt naar ongeveer 23 graden.

De start van de eerste vakantieweek in Zwolle verloopt koel, door aanvoer van lucht uit het westen tot noordwesten. Later in de week komt ons weer uit het zuidwesten, wat lichte temperatuurwinst oplevert. De zon doet volgende week heus wel mee, maar er trekken af toe ook buien over Zwolle.

Foto 1
Rotonde Rijnlaan - Foto: Ank Pot
Rotonde Rijnlaan
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)