Leontien’s Ladies Ride start in Zwolle

Foto van auteur

De derde editie van Leontien’s Ladies Ride start in Zwolle. Dat zal zijn op zondag 24 juni 2007. Het is de eerste keer dat dit grote fietsevenement voor dames buiten de grenzen van de provincie Brabant plaatsvindt. Voor deze toertocht wordt door de gemeente Zwolle een speciaal evenementendorp opgezet.

Leontien Zijlaard-van Moorsel

Burgemeester Henk Jan Meijer en Leontien Zijlaard hebben vrijdagmorgen een overeenkomst getekend waarin de gemeente Zwolle een financiële bijdrage van 25.000,- euro toezegt voor dit evenement. Meijer is van mening dat Zwolle bij uitstek geschikt is voor deze fietstoertocht. “Zwolle is niet alleen de groenste stad van Nederland maar ook voor sportieve evenementen staat Zwolle op de kaart. Dit evenement is niet alleen van groot belang vanwege het sportieve karakter maar vooral voor de stad Zwolle omdat het veel bezoekers trekt.”

Leontien Zijlaard-van Moorsel, voormalig top wielrenster geeft op 24 juni 2007 het startsein voor een fietstoertocht voor vrouwen en meisjes van 30 tot 65 kilometer door Zwolle en omgeving.

Dit evenement onder de naam Leontien´s Ladies Ride is in 2006 den Bosch voor de tweede keer met succes gehouden in met 7000 deelneemsters waaronder een aantal bekende Nederlanders. Leontien Zijlaard, die zelf ook meerijdt, organiseert deze fietstoertocht dit jaar ook in Zwolle met ondersteuning van de stichting evenementen support Zwolle. Leontien Zijlaard verwacht ook in Zwolle een groot succes: “Zwolle is een prachtige en gezellige stad. Bovendien heeft Zwolle een perfecte omgeving om te fietsen. Dat heb ik bij het lopen van de halve marathon gemerkt “.

Deze recreatieve fietstocht is speciaal en alleen voor vrouwen en meisjes ongeacht leeftijd, ambitie of conditie. De organisatie benadrukt dat de dag in het teken staat van sportiviteit maar vooral ook van gezelligheid.

In de binnenstad van Zwolle wordt die dag een EXPO-Area gerealiseerd. De EXPO-Area is het centrale punt van het evenement met promotiestands, een podium en een terras. De gehele dag zijn hier diverse activiteiten te beleven op het gebied van sport en entertainment.

Voor meer informatie over de Leontien Ladies Ride op 24 juni te Zwolle en voor individuele en groepsaanmeldingen kan men op de website terecht: www.leontiensladiesride.nl.

Van Moorsel: ik vind dat er heel weinig Toertochten voor alleen vrouwen georganiseerd worden. En ten tweede: vrouwen moeten áltijd voor de kinderen opdraaien. Als ik het alléén voor vrouwen organiseer, dan staan die pappa’s met hun kinderen eens een keer aan de kant! Dan kunnen die moeders een keer relaxen en lekker bewegen zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de kindjes. Tien jaar geleden had ik in Zweden dat concept gezien en dat sprak me zo aan: al die vaders met al die kinderen en die vrouwen gewoon een lekkere dag. Ze kwamen allemaal met een big smile over de finish heen. Zo van: ‘dat heb ik lekker gedaan!’ En allemaal een lekkere voldoening en een leuke sportdag gehad.” “Het is een tocht van ongeveer 60 kilometer. Je mag met een normale fiets, een racefiets, je mag met een citybike fietsen… Het is geen wedstrijd en we hebben een heel breed deelnemersveld. We hebben meisjes van 14 jaar, maar ook al een omaatje van 80.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Leontien’s Ladies Ride start in Zwolle”

  1. De gemeente Zwolle suggereerde dat ze met een nieuw evenement zouden komen. Maar dit had Leontien al veel eerder in een tijdschrift genoemd.

Reacties zijn gesloten.