Het weer: Kans op buien en vrij koel

Foto van auteur

Diezerpoortenplas
Foto: Hans Smit

Woensdagochtend schuift een wisselend wolkenpakket over Zwolle. Een gebied met buien koerst vanuit het noordwesten over het land. Kans op een bui is er al gauw en de onstabiliteit neemt ’s morgens toe. Bij een bui kan ook een donderklap te horen zijn.

De zon doet mee, want zij vindt ruimte tussen de dikke stapelwolken. De buien hebben een sterk plaatselijk karakter en de meeste hebben het niet op Zwolle gemunt. Zij die dat wel hebben, kun je in de gaten houden op je buien-app.

Woensdagochtend is het frisjes, het kwik is ’s nachts richting 10 graden gedaald. Later op de dag zit meer dan 19 graden er niet in. De wind komt uit richtingen rond west. Hij neem ’s morgens toe naar matig, kracht 3 tot 4.

In de loop van de middag zakt de buiigheid in en tegen de avond klaart het flink op. Om 21.38 uur is in het noordwesten waarschijnlijk een mooie zonsondergang te bewonderen.

In de nacht naar donderdag neemt vanuit het zuidwesten de sluierbewolking toe, op de voet gevolgd door lagere wolken. De voorkant van een frontensysteem nadert Zwolle.

Donderdagochtend in alle vroegte is de bewolking dik, de eerste druppels vallen dan ook. Die vroege ochtenddruppels zijn zeker niet de laatste, het is een regenachtige dag. Het verwachte aantal zonuren is nul onder de grijze wolkenmassa. In de middag worden de droge periodes langer.

Vrijdag is er kans op losse buien. Een verregende dag wordt het dus niet en de temperatuur stijgt tijdelijk, tot ongeveer 24 graden. Het weekend in Zwolle lijkt een zeer wisselvallige en tamelijk koele affaire te worden.

Foto 1
Diezerpoortenplas - Foto: Hans Smit
Diezerpoortenplas
Foto: Hans Smit