Het weer: Druilerige donderdag

Tilligterbeek
Foto: Hans Smit

Donderdag is de lucht grijs boven Zwolle en het regent in de vroege ochtend al. Een frontensysteem trekt over en doet daar de hele dag over. De meeste regen valt in de ochtend. ’s Middags en ’s avonds zijn er meer droge perioden, maar ook dan kunnen losse buien over de stad schuiven.

De lucht is vochtig en de bewolking taai. Dit is de slechtste dag van de week voor de zon, want ze komt niet door de wolken heen. Je zou het bijna een herfstdag noemen, op de wind na, want die blijft binnen de perken. Een zwak tot matig briesje uit het zuiden, in de middag en avond ruimend naar het zuidwesten. De temperatuur varieert van ongeveer 13 graden ’s morgens tot ongeveer 19 graden ’s middags.

Vrijdag is het frontensysteem voorbij. In de nasleep ervan zitten nog een boel stapelwolken waar misschien nog een enkel buitje uit ontstaat. Maar de zon grijpt haar kansen en veruit de meeste tijd is het droog. Tel daarbij op een temperatuur die naar 25 graden gaat, met hulp van een zuidwestelijke wind. Vrijdag lijkt het een beetje op zomer in Zwolle.

Dit houden we niet vast. Ons weer blijft uit het westen vanaf de oceaan komen. Uit die richting tuffen geregeld wolkengebieden met regen onze kant op. Het wisselvallige en vrij koele weertype houdt stand in het weekend en ook volgende week.

Zaterdag en zondag zijn de buien niet ver weg, maar de zon is heus wel van de partij. Geheel verregende dagen zijn het niet. Maandag en dinsdag lijken tegenvallers te worden vanwege de actieve neerslaggebieden die hierheen komen.

Foto 1
Tilligterbeek - Foto: Hans Smit
Tilligterbeek
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)