Het weekendweer: Meeste tijd droog, vooral ’s middags kans op een bui

Westerveldse Aa
Foto: Ank Pot

Zaterdag gaat de temperatuur in Zwolle richting een zomerse 25 graden. Vrijdag lukte dat al op diverse plekken in de stad, zelfs terwijl de zon met flink wat wolken te kampen had. Beide dagen van het weekend houden wolken de overhand. De zon is er wel bij maar speelt tweede viool.

Zaterdagmiddag en -avond stijgt de kans op een regen– of onweersbui. Vanwege het plaatselijke karakter van de buien die berekend worden, is het allerminst zeker dat Zwolle er eentje over zich heen krijgt. Wat er ook gebeurt, veruit de meeste tijd is het zaterdag droog. De wind is matig uit het zuidwesten tot westen, kracht 3.

In de avond en nacht naar zondag wordt de wind zwak. Zondag is de zon er af en toe bij. Kans op een bui bestaat in de ochtend al en ’s middags stijgt die kans. Onweer wordt niet verwacht. De temperatuur doet een stap terug. Na een ochtendminimum van ongeveer 15 graden is het in de middag 21 graden. De wind zet er een tandje bij: zuidwest, kracht 4, in de middag.

Zondag is een actieve oceaanstoring op koers naar onze omgeving. Zondagmiddag wordt de bewolking vanuit het westen geleidelijk dikker, later in de avond gaat het regenen.

Flink wat regenwater komt in de nacht van zondag op maandag op Zwolle neer. Maandagochtend is de storing nog niet klaar met ons. De grijze wolkenmassa is dik en loost nog meer regen. Bij een matige zuidwestenwind tracht het kwik de 20 graden te halen. Dit weertype heeft helemaal niks met zomer te maken.

Dinsdag komt een tweede storing regen brengen. De middagtemperatuur stagneert in de buurt van 20 graden. De zon duikt vanaf dinsdag weer op boven de stad. Maar de koele wisselvalligheid houdt de rest van de week stand. Wie niet langer wil wachten op de terugkeer van stabiel zonnig zomerweer: dat is voorhanden in Zuid-Europa, waar het komende week op veel plaatsen tropisch heet blijft.

Foto 1
Westerveldse Aa - Foto: Ank Pot
Westerveldse Aa
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)