Politie Zwolle veroorzaakt geluidsoverlast, maar grijpt wegpiraat bij de kladden

|   Laatste wijziging

Inzet: De politiewagen stond enige tijd met loeiende sirene achter de vluchtauto op de Gantel.
Foto: Peter Denekamp/inzet: Politie Oost-Nederland

De politie heeft zondagmiddag na een achtervolging door de Aa-landen een wegpiraat opgepakt. De agenten trokken veel aandacht toen ze hardlopend achter de verkeerscrimineel aangingen. In de haast lieten ze de sirene van hun surveillancevoertuig aan staan bij de torenflat op de Gantel. 

Rond 16.00 uur zag een automobilist op de Zwartewaterallee een politiewagen dichterbij komen. Hij bedacht zich geen moment en reed vol gas het fietspad op. De agenten gaven een stopteken dat genegeerd werd. Met zwaailicht en sirenes zetten ze vervolgens de achtervolging in.

Opnieuw volgde een wilde achtervolging door de Aa-landen, zondagmorgen sloegen twee autodieven op de vlucht voor de politie. Ditmaal ging de rit via de Biesbosch, Botlek, Noord en Gein. Op de Noord reed de vluchtende bestuurder zo hard over een verkeersdrempel dat de auto met alle wielen van de grond loskwam. 

Op de Gantel reed de wegpiraat zich vast bij een torenflat. Met de politie op zijn hielen sprong hij uit de auto en zette het op een lopen. De agenten bedachten zich geen moment en gingen rennend achter de man aan, daarbij lieten ze de sirene van hun dienstvoertuig aan staan. Na enkele honderden meters ontdekte de vluchtende man dat hij de sprint niet ging winnen van de agenten. Onder dreiging van een stroomstootwapen gaf hij zich over en kon worden ingerekend.

De man bleek onder invloed van meerdere verdovende middelen te hebben gereden. Ook was hij niet in bezit van een geldig rijbewijs. Bij zijn aanhouding had hij een kleine hoeveelheid drugs op zak. De man zal zich binnenkort moeten verantwoorden bij de strafrechter. Ook is hij een verzameling boetes rijker voor het overtreden van meerdere verkeersregels.

Op sociale media biedt de politie excuus aan voor de geluidsoverlast, maar dat zullen veel Zwollenaren de agenten ongetwijfeld vergeven.

Foto 1
Inzet: De politiewagen stond enige tijd met loeiende sirene achter de vluchtauto op de Gantel. - Foto: Peter Denekamp/inzet: Politie Oost-Nederland
Inzet: De politiewagen stond enige tijd met loeiende sirene achter de vluchtauto op de Gantel.
Foto: Peter Denekamp/inzet: Politie Oost-Nederland

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)