Het weekendweer: Regen op komst maar zaterdag eerst nog droog

Almelose Kanaal
Foto: Ank Pot

Zaterdagochtend vroeg kan het nevelig of mistig zijn in Zwolle en omgeving. En het is frisjes, de temperatuur is ’s nachts onder weinig wolken gedaald naar ongeveer 12 graden. Het zicht verbetert ’s morgens snel en een flauw zonnetje prikt door de wolkenlagen heen. Het warmt een beetje op.

In de ochtend is het nog droog. Na het middaguur komt meer bewolking opzetten, de kans op een eerste bui stijgt, misschien met onweer. Zaterdag vanaf ongeveer 14.00 uur loop je behoorlijke kans om nat te worden in Zwolle. Is dat eenmaal begonnen, dan blijft het regenachtig tot in de avond. Soms miezert het flink door.

Voor de regen uit probeert het kwik 20 graden aan te tikken, ’s middags in de regen gaat de temperatuur bergafwaarts. De zuidenwind, die aanvankelijk weinig voorstelt, neemt toe naar matig, kracht 3.

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag is het zwaar bewolkt en zijn er perioden met buiige regen. Het lagedrukgebiedje dat ons weekendweer verzorgt, trekt met de kern ten zuiden van Zwolle langs naar het oosten. Daardoor draait de zwakke zuidenwind via het oosten naar uiteindelijk noordelijke richtingen op zondag.

Zondag houdt Zwolle het zeker niet droog. Buien volgen het lagedrukgebiedje op weg naar Duitsland. Misschien dat de zon ’s morgens eerst nog doorbreekt, ’s middags neemt de kans op een bui toe. Komt de zon door, dan verschijnt 20 graden op de thermometer. In de middag trekt de wind aan naar kracht 3 tot 4 uit het noordwesten.

De nieuwe week biedt eindelijk perspectief of beter vakantieweer. De eerste dagen zijn kleine prutsbuitjes nog mogelijk, maar de zon gaat uren maken. Zoveel uren dat het ergens op begint te lijken. Woensdag tot en met vrijdag houdt een hogedrukgebied boven onze omgeving storingen tegen. Droog weer met middagtemperaturen die de zomerse 25-gradengrens gaan halen in Zwolle.

Foto 1
Almelose Kanaal - Foto: Ank Pot
Almelose Kanaal
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)