Het weekendweer: Zaterdagochtend buiig, daarna droog met zon en wolken

|   Laatste wijziging

Aa-landen
Foto: Ank Pot

Zaterdagochtend krijgt Zwolle buiigheid over zich heen. Dat kan al vroeg beginnen. Volgens de laatste berekeningen komen ’s morgens vanuit het zuidwesten stevige buien deze kant op.

Een bak regen in korte tijd behoort tot de mogelijkheden, mocht de kern van zo’n bui precies over de stad trekken. Tijdens een bui kun je krachtige windvlagen verwachten. Er is een kleine kans op onweer.

De vroege aanvang van het buiengebeuren heeft het voordeel dat we er gauw weer vanaf zijn. Na het middaguur knapt het weer zienderogen op. Zwolle sleept er een heel behoorlijke zaterdagmiddag uit plus een mooie avond. ’s Middags loopt het kwik in de zon gestaag op naar een prettige 24 graden. De wind is buiten de buien om zwak tot matig uit het zuidwesten tot westen.

Zaterdagnacht is het hoogtepunt te zien van de Perseïden, een meteorenzwerm die elk jaar in augustus op de astronomische agenda staat. De weersomstandigheden lijken er vrij gunstig voor. Dikke storende bewolking wordt niet verwacht, wel is er kans op dunne sluierwolken op grote hoogte. Hopelijk zijn deze voldoende doorzichtig. De temperatuur rond middernacht is ongeveer 18 graden, daarna daalt het kwik richting 15 graden.

Zondag is het wisselend bewolkt, wat inhoudt dat de zon zeker meedoet. Bij een matige zuidwestenwind, kracht 3, stijgt het kwik in de stad naar een keurige 23 of 24 graden. In de middag en avond is er een minieme kans op een buitje. Waarschijnlijk blijft het zondag droog.

De nieuwe week heeft standaard-augustusweer te bieden. De middagtemperatuur zit op het langjarige gemiddelde voor deze maand of er iets boven. De mix van zon en wolken die dagelijks verschijnt doet het goed boven de skyline van Zwolle. Een enkele keer ontstaat een zomers buitje.

In de laatste berekeningen gaat de temperatuur tegen het eind van de week flink in de lift. Hoogzomerse middagtemperaturen van 27 tot 30 graden prijken op de weerkaarten voor Zwolle.

Foto 1
Aa-landen - Foto: Ank Pot
Aa-landen
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)