Ralph en L.I.N.E. krijgen zaal stil

Foto van auteur

Om Ralph zelf maar even te citeren: “Normaal denk ik bij Hedon altijd aan snerpende snoeiharde gitaren”. Terwijl hij dit zei, liep hij op een leeg podium rustig naar de toetsen toe, om vervolgens plaats te nemen en een mooi liedje ten gehore te brengen. Een gewoon mooi liedje. Simpel, gevoelig en recht in het hart.

Vrijdagavond was hij te gast in Zwolle: Ralph van Manen. Samen met zijn band wist hij een intieme, gevoelige show neer te zetten, met de nadruk op luisterliedjes in het Engels en Nederlands.


Ralph van Manen

De belangstelling was groot. Ralph geniet Europese bekendheid, en dat was te merken, aangezien de zaal geheel gevuld was. Vanaf de eerste noten wist Ralph het publiek te boeien.


Goed gevulde Hedon-zaal

In het voorprogramma stond de talentvolle band L.I.N.E. dus lees snel verder voor meer informatie en foto’s!

Ralph stond niet alleen op het podium, hij had de complete band meegenomen, met in het midden een zangeres met een stem als een engeltje: Susanna Fields. Veel mensen deed de stem direct denken aan Ilse DeLange, maar natuurlijk met een geheel eigen stijl en charme.


Een stem als een engeltje: Susanna Fields

Tijdens het concert zijn er ook DVD-opnames gemaakt. Er wordt een DVD van het optreden uitgebracht, en ter gelegenheid hiervan en op veler verzoek zong en speelde Ralph behalve Engelstalige ook twee Nederlandstalige tracks. Deze hadden een zichtbaar ontroerende kippevelwerking op het publiek: velen zullen dit concert gaan herbeleven via de DVD.


Ralph speelt gevoelig Nederlandstalig

De muzieksoort wordt omschreven als Christian-pop. Ralph ging de gehele verkiezingstijd mee met het CDA door het land. Op 22 november speelde hij ook op de verkiezingsmanifestatie in Den Haag. Jan-Peter Balkenende heeft daar toen officieel de eerste cd ‘Never say Never’ aan Ralph overhandigd.


Veel belangstelling voor de CD-verkoop

Een aanzienlijk gedeelte van de bezoekers kwam eigenlijk in eerste instantie voor L.I.N.E. welke in het voorprogramma stond. Deze band zit vol met jong talent, succesvol afgestudeerd aan de Popacademie in Enschede. Zangeres en zangdocente Krystl vormt voor velen een voorbeeld, en is voor de band het boegbeeld.


Krystl Pullens

De band was nog maar net bijgekomen van een ernstig auto-ongeluk in verband met de harde wind, dit ongeluk is in het nieuws geweest. Terwijl ze daarom uit moesten kijken hun nek niet teveel te belasten, wist de band een spetterend voorprogramma neer te zetten; de reacties uit het publiek waren zonder uitzondering lovend.


Met passie en de blik op oneindig

De muziek van L.I.N.E. (Loud Is Not Enough) is open, gemakkelijk mee te zingen, de teksten spreken iedereen aan en de band weet hun charme ermee uitstekend naar buiten te brengen. De band heeft plannen voor een CD, tevens heeft de band al diverse radio-optredens gehad, op onder andere 3FM en Airplay Radio.


Toetsenist Maurits

Aan de reacties van het publiek te horen, had Ralph geen betere opwarmer kunnen kiezen dan deze band, waar we in de toekomst nog veel meer van gaan horen. Vanavond was er puur talent op het podium, waar zichtbaar van werd genoten.


Bart en Krystl

Het volledige fotoalbum van deze avond is HIER te bekijken. Meer informatie over de bands is te vinden op de website van Ralph: www.ralphvanmanen.nl en op de site van zijn zangeres www.susannafields.com
Check alles over L.I.N.E. op www.line-online.nl en de website van zangeres Krystl is op www.krystl.com te vinden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Ralph en L.I.N.E. krijgen zaal stil”

 1. Hey Hans,

  Erg cool dat je er was gisteren!!! Jammer dat we je niet zo veel gezien hebben. Maar dat halen we wel een keertje in. 😀
  Mooi stuk heb je geschreven, zoals je al zegt jah: Wat waren Ralph & zijn band griezelig goed he! Mooie liedjes en een vies goede sound. Marielle heeft zeker wat gemist.

  Hey, we zijn erg benieuwd naar de rest van de foto’s… zullen ze wel zien binnenkort.
  Groeten en tot snel
  Krystl & Kobus

 2. Je hebt zeker wat gemist als je er niet was gisteravond!
  Ralph en zijn band waren weer zeer goed! Met mijn ogen dicht, Testify of Love en Breath of Heaven bezorgden mij weer kippevel…
  Goed gedaan Ralph!!!
  Maar ook het voorprogramma met L.I.N.E was goed!

  Weet iemand wanneer we de DVD kunnen verwachten?

 3. Zo te zien was het echt een weblog-avondje 😉
  Wel eentje om in te lijsten! Wat een genot, zo vol van getuigenis waar zowel LINE als Ralph hun inspiratie weten weg te halen.
  Het was goed, ja zelfs zeer goed. [Al vond ik de opkomst toch wel wat matigjes, maar misschien heeft dat juist wel voor het gemoedelijke sfeertje gezorgd]

Reacties zijn gesloten.