Het weer: Frisse start, daarna zomers warm

|   Laatste wijziging

Amer
Foto: Ank Pot

Woensdagmorgen vroeg kan het zicht in en om Zwolle slecht zijn door mistbanken. Ze lossen gemakkelijk op onder de ochtendzon. De dag start fris, de temperatuur is ’s nachts iets onder de 15 graden gekomen. ’s Middags wijzen de thermometers in de stad gewoon weer zo’n 27 °Celsius aan.

Zomerweer in Zwolle met soms een paar wolkenveldjes. Het blijft droog, van vroeg tot laat. Vanuit het zuidwesten is er aanvoer van warme lucht. De wind uit die richting is zwak tot matig, in de avond stopt de wind er helemaal mee. Om 8 uur ’s avonds is het nog ongeveer 25 graden in de stad. Daarna koelt het af onder de heldere avondhemel.

Een weersverandering is op til. Donderdag laat de barometer een dalende trend zien, een storing uit het zuidwesten is in aantocht. Warme en vochtige lucht komt hierheen, wat het broeierig maakt. Een middagtemperatuur van ongeveer 28 tropisch aanvoelende graden. De bewolking neemt gestaag toe. Aan het einde van de middag komt misschien al een buitje binnen en in de avond wordt die kans groter.

Vrijdag begint nog warm en vochtig. Een koufront maakt daar een eind aan met bewolking en een grote kans op een of meer dikke buien. Houd rekening met onweer.

In het weekend is het minder warm en er staat meer wind, uit westelijke richtingen. Een maximumtemperatuur van 21 graden in de stad. Een buitje kan af en toe regen brengen, maar de meeste tijd is het droog en de augustuszon schijnt zeker boven Zwolle.

Foto 1
Amer - Foto: Ank Pot
Amer
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)