Het weer: Zonneschijn en enkele buitjes

Beukenallee
Foto: Hans Smit

Donderdag heeft Zwolle nog enkele buitjes tegoed voordat het weer in het weekend opknapt. De buitjes komen uit het noordwesten. In de nacht en vroege ochtend een eerste golfje en in de middag een volgende. De meeste tijd is het droog en kan de zon lekker doorkomen.

Wind staat er uit het zuidwesten tot westen en is matig, kracht 3. ’s Ochtends beginnen we met ongeveer 12 graden op de thermometer. Warm kun je het ’s middags ook niet noemen, een maximumtemperatuur iets onder de 20 graden. In de avond verdwijnen de buien, de bewolking neemt in de nacht naar vrijdag juist toe.

De wolken horen bij een storing die uit het zuidwesten opkomt. Deze lijkt vrijdag vooral op de zuidelijke provincies af te stevenen. Daar wordt de meeste regen verwacht, volgens sommige maar niet alle berekeningen. De storing schampt met veel bewolking langs de regio Zwolle. Daarbij is de kans op een natte tweede helft van de dag het grootst. In het volgende weerbericht bekijken we of dit scenario bijgesteld moet worden richting meer regen.

Intussen is de barometer aan het stijgen. Dat luidt vaak een weersverbetering in. De wind verlaat in het weekend de westhoek, het is minder koel en ook de nachten zijn zachter. Nadat nachtelijke mist in de ochtend is opgelost, gaat de zon waarschijnlijk de hoofdrol spelen. Beide dagen van het weekend houdt Zwolle het droog.

Foto 1
Beukenallee - Foto: Hans Smit
Beukenallee
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)