Het weer: Vooral ’s middags kans op buitjes

Bloesem in de Enkstraat.
Foto: Obbe Bakker

Dinsdag trekt uit het zuidwesten bewolking over Zwolle. De zon heeft het er moeilijk mee. Tussen de wolken zitten buitjes verscholen, in de ochtend al enkele verspreide en in de middag en avond is de kans erop groter. De regenhoeveelheden blijven beperkt.

De dinsdag start met ongeveer 7 graden op de thermometer, in de middag wordt zo’n 12 graden bereikt. De wind zit ook in de zuidwesthoek en is matig, kracht 3. In de avond en nacht naar woensdag afnemende wind.

Woensdag komen oceaanfronten over. De bewolking is ’s morgens vroeg al dik en zit vol water. De hele dag kun je regenachtige perioden verwachten. In de ochtend motregen en regen, in de middag en avond trekt een actievere neerslagband over. Bij wat wind uit zuidelijke richtingen is de temperatuur ’s middags ongeveer 13 graden.

Donderdag belooft een natte boel te worden, met dank aan een nieuw regengebied afkomstig van de Atlantische Oceaan. Hier zit ook wat meer wind op, vanuit het zuiden tot zuidwesten. Vrijdag achter het regengebied verschijnen losse buien, maar of die precies over onze regio komen is onzeker.

Zaterdag zorgt een groot hogedrukgebied met het centrum boven Zuid-Europa bij ons voor een weersverbetering. Droog weer en het wordt dan ook een stuk warmer. De temperatuur gaat naar 20 graden of hoger.

Foto 1
Bloesem in de Enkstraat. - Foto: Obbe Bakker
Bloesem in de Enkstraat.
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)